Debuut Kamikaase bij Lingebokaal smaakt naar meer!

Juni 2022. De boordgeriggerde Plevier gaat te water op de Breevaart. Aan boord een aantal roeiers die voor het eerst met elkaar in de boot stappen. Soms zijn ze nog maar kort lid bij de Roei en Zeil, soms langer, en met boordroeihistorie door heel het land. Via het betere digitale ronselwerk hebben ze elkaar gevonden. En het vaart meteen lekker.

Oktober 2022. De ploeg heeft een naam: Kamikaaze. En een coach: Edward. Tijdens een etentje bij Edward thuis wordt het plan gesmeed om een wedstrijd te roeien. En als we dat toch doen, dan maar meteen met een 8: de Lingebokaal!

November 2022. Kamikaaze bestaat vooralsnog uit 8 roeiers. Als er dan twee verhinderd zijn, is de boot niet vol. Er worden twee roeiers van De Laak uit Den Haag gevonden die met ons een combinatieploeg willen vormen. De voorbereiding krijgt Sinterklaas-journaal-achtige proporties doordat één van de invallers op de wedstrijddag vanaf een boot van de Maasvlakte blijkt te moeten komen. Plannen worden gesmeed om de invaller pas na het oproeien bij de wedstrijdstart te laten instappen, maar het blijkt niet nodig. Iedereen is op 12 november ruim op tijd in Leerdam. Onder de kalmerende klanken van ‘Take my breath away’ tillen we de Acht-100 in het water, en roeien we naar de start in, inderdaad, een adembenemende omgeving.

In de volle zon kan alle thermokleding overboord en is Kamikaaze er helemaal klaar voor. Inclusief als we zijn roeien we in het herenveld met ons teamlid Willemijn op boeg. Meteen na de vliegende start legt onze slag Vincent ons een mooi tempo 29 op en de boot glijdt strak over het water. Stuur Edward, eerder op de dag glorieus winnaar in de H4*VE, weet te voorkomen dat de uiteindelijk winnende ploeg ons voor de scherpste bocht oploopt en laat ons de perfecte lijn roeien. In de laatste kilometer kunnen we het tempo nog wat opvoeren. Gewonnen hebben we dus niet, maar lekker roeide het wel en met een 4e plek op een veld van 8 jonge heren achten zijn we tevreden.

Dit debuut van Kamikaaze smaakt naar meer!

(19 november 2022, Marco Vroege)

No comments yet.

Geef een antwoord