Top! De jeugd kan weer zeilen!

(4 mei 2020, Zeilcommissaris)

Ook dit jaar zijn we weer druk geweest met het voorbereiden van een mooi zeilseizoen. De klussenploeg was weer heel actief, er is materiaal vervangen, alles weer in conditie gebracht en we stonden te popelen om het water op te gaan. Maar helaas, er kwam een virus tussen…

Maar nu, na lang wachten vanwege Covid-19, is het eindelijk zo ver en kunnen kinderen onder de 12 en de jeugd tot en met 18 jaar weer met elkaar gaan sporten.
Voor alle duidelijkheid en voor de gezondheid van onze jeugd en instructeurs hebben wij als vereniging een Corona-protocol opgesteld in samenspraak met de Gemeente. Dit protocol heeft onze secretaris reeds met jullie gedeeld en is te vinden op onze website (LINK). Ik nodig jullie van harte uit om dit goed door te lezen en onze jeugd zo goed mogelijk te helpen de regels na te leven.

Alle instructeurs hebben enorm veel zin om dit seizoen weer les te gaan geven. De lessen gaan anders, ook de instructeurs moeten 1,5 m afstand houden. Hoe doe je dat, waar let je op met optuigen, met zeilen, wat kan wel en wat niet? De eerste boten liggen op de steiger en zondag 3 mei hebben de jeugdinstructeurs dit eerst met elkaar gedaan, daarna hun eerste meters gezeild (en gezwommen).

De reguliere lessen starten op 16 en 17 mei a.s.

Zoals gezegd, dit seizoen is alles anders dan normaal.

We beginnen eerst met de eenmansboten – voor de groep onder de 12 jaar met de optimisten, voor de oudere jeugd t/m 18 met de splash en de laser. We gaan starten met zeilers die reeds ervaring hebben (CWO1 nivo) en in de basis hun boot zelf kunnen optuigen. Ben je onder de 12 of onder de 18, beheers je de basis en heb je nog niet ingeschreven, doe dit dan zo snel mogelijk!

De tweemansboten zoals de RSFeva en de Laser Vago moeten helaas nog even wachten. Het is onmogelijk om in deze boot een afstand van 1,5 m te kunnen houden. Schrijf je wel in, zodra het kan/mag gaan we zo snel mogelijk starten.

De komende weken zijn dit de trainingstijden:
• Zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur (Optimisten)
• Zondag van 9:00 tot 12:00 uur (Optimisten en eenmans zwaardboten)
• Zondag van 13:00 tot 16:00 uur (Optimisten en eenmans zwaardboten)

We starten met kleine groepen van 6 kinderen per les met twee instructeurs. Het is belangrijk dat de instructeurs samen met de kinderen goed letten op de regels en afstand houden. Zo kan het zijn dat de instructeur wat vaker van de zeilers zal verwachten dat zij dingen zelf gaan doen (denk aan optuigen en anderen helpen). Uiteraard, op het moment dat er een gevaarlijke situatie op het water ontstaat zullen instructeurs natuurlijk altijd mogen ingrijpen en zullen er alleen instructeurs aanwezig zijn die gezond zijn.

De lessen zullen beginnen in het weekend van 16 en 17 mei. De komende week worden de groepen ingedeeld.
Ben je onder de 12 of onder de 18, beheers je de basis en heb je nog niet ingeschreven, doe dit dan zo snel mogelijk.

Wellicht dat de groepssamenstelling en lestijden in de loop van het seizoen, mede afhankelijk van de RIVM instructies en onze ervaring met het protocol, nog aangepast moeten worden. Houd hier rekening mee.

Niet reguliere trainingen
Zoals ook in het Corona-protocol is opgenomen kunnen jeugdzeilers ook een niet reguliere training organiseren. Dit kan met kleine groepen van maximaal 3 boten. Dit gaat vooralsnog in overleg met de zeilcommissaris & Arno.

Het is allemaal even wennen en zal anders worden dan anders, we gaan het gewoon proberen en zullen er het beste van maken. Ik en alle instructeurs hebben er weer heel veel zin in!
Voor vragen : Optimisten@roeienzeil.nl, Lasers@roeienzeil.nl of Zeilcommissaris@roeienzeil.nl

No comments yet.

Geef een reactie