Uitslag PubQuiz Roe!nstructeurs

(7 maart 2021, Yvette Engbers)

Het was een spannende donderdagavond, 4 maart j.l. tijdens de PUBQUIZ voor roei-instructeurs. Niet alleen spanning bij de deelnemers of hun kennis van het roeien goed op peil was, ook spanning bij de organisatie of de techniek ons niet in de steek zou laten. Niet alles verliep vlekkeloos, maar dat mocht de pret niet drukken.

In totaal 26 instructeurs meldden zich present in de TEAMS lobby en uiteindelijk lukte het om met 23 instructeurs van start te gaan met de Kahoot quiz en één toch nog enthousiaste toeschouwer. De quiz als dubbeltwee spelen bleek een instructeurspaar noodlottig. In Kahoot krijg je door snel te antwoorden extra punten en lang overleg leidt niet naar het podium maar naar relatietherapie… Met video’s en microfoons uit kon helaas niet de gezelligheid van een quiz op de vereniging bereikt worden, maar in de chatfunctie was nog wel borrelpraat.

Het was een gevarieerde quiz met 6 themarondes met in totaal 41 vragen. Best pittig ook, de tijdslimiet en een paar flink moeilijke vragen vroegen een optimale concentratie van de deelnemers.
Met gebruik van foto’s, youtube videos en zelfgemaakt materiaal werden vragen over de vereniging, de roeitechniek en verbeterpunten voorgelegd. Daarna werden de deelnemers nog aan de tand gevoeld over bijzondere sportprestaties in het roeien en de kunst (muziek, kunst, film en boeken). Wie weet komen deze vragen nog een keer langs tijdens andere gelegenheden.

Na een spannend begin met veel wisselingen op het podium kwamen uiteindelijk de volgende winnaars uit de bus:

Ofwel:
1. Erik de Kooter
2. Einstein: Jens Nooitgedagt
3. PB: Peter Bos

Zij ontvangen binnenkort de enige echte Roei&Zeil buff (bandana).

Verder een eervolle vermelding voor plek 4 en 5: Mariette van der Wel en Helen Boulogne.

Ten slotte willen we nog onze eigen Roei&Zeil vloggers in het zonnetje zetten: Jeanneke van Meulebrouck, Jenneke Bouman, Henk Riphagen, Ineke Verkaaik en Toine Vergroesen. Hun videobijdrage met een vraag aan de deelnemers maakte de pubquiz extra leuk.

Anja Boogaard, Rob Rijnhout, Yvette Engbers

One Response to Uitslag PubQuiz Roe!nstructeurs

  1. Helen 10/03/2021 at 17:57 #

    Supergoed in elkaar gezet en georganiseerd, bedankt!

Geef een antwoord