Uitslagen WinterMijl

(5 februari 2020, Loekie den Herder)

Op 1 februari j.l. vond alweer de 3de WinterMijl plaats. Alle ergometers waren gekoppeld aan de computer van Markwin, zodat tijdens de race iedereen kon volgen wie er voorop lag. Dat is leuk, maar ook spannend. Er werd geroeid in verschillende categorieën, waarbij de zuivere kloktijd bepalend was voor de winnaar.

De snelste dame van de dag was Christa Kramer. Met een tijd van 06:19,4 was ze hiermee ook winnaar in de categorie dames onder de 45. Boven de 45 was dit Ellen Siegers, die hiermee ook een 2de plek in het algemeen klassement veroverde. Bij de mannen onder de 45 haalde Michel van Veen de mooie tijd van 05:24,3. De veteranen keken bewonderend mee. Boven de 45 ging Taco Terpstra voortvarend van start. Anne Kamphuis zat hem steeds meer op de hielen, maar Taco hield stand en kwam als winnaar over de streep.

Er werd ook een prijs uitgereikt voor de klassementswinnaar. Hierbij wordt rekening gehouden met leeftijd, geslacht en gewicht. Vorig jaar was dit uiteraard Lisa Bruijnincx, toen de jongste deelnemer. Bij deze editie werd de oudste (en stoerste) deelnemer de winnaar: Jos Hogenbosch.

Dan was er ook nog de spectaculaire estafette waarbij 4 ploegleden gezamenlijk 2000 meter afleggen. Tot mijn spijt was er onduidelijkheid over hoe de estafette mocht worden uitgevoerd, hoewel het aangekondigd stond als 4×500 meter. De marathonploeg liet daarom hun roeiers deze 500 meter achter elkaar roeien. Terwijl andere ploegen de strategie hadden om na 20 halen van roeier te wisselen, zodat er explosiever kon worden geroeid. Hopelijk zal de marathonploeg volgend jaar revanche komen nemen. Dit jaar was de ploeg van Ties, Michel, Mariëtte en Nicole de snelste.

Voor uitslagen klik hier

Zie hier een videoverslag van de Wintermijl.

Iedereen bedankt die heeft meegeholpen om er weer een mooi evenement van te maken!

Foto’s door: Mariëtte van der Wel/Paul Scheen/Keesjan de Wilde/Ties Kroezen/Markwin Wattel

 

No comments yet.

Geef een reactie