Aanmelden voor Hart van Hollandmarathon (zaterdag 11 april 2020)

(1 februari 2020, Roeicommissaris)

Op zaterdag 11 april 2020 organiseert roeivereniging Viking in Utrecht de ‘HART van HOLLAND’ tocht. Deze tocht wordt door onze marathongroep als estafettetocht geroeid.

Het is mooie tocht van 95 km door het weidse Groene Hart. De tocht wordt als estafette geroeid; van de 95 km roei /stuur je de helft. De tocht loopt via Utrecht (Zuilen) – Breukelen – Woerdense Verlaat – Uithoorn – Abcoude Nieuwersluis – Utrecht (Zuilen). Je maakt twee keer, onder begeleiding van Rijkswaterstaat, een oversteek over het Amsterdam Rijnkanaal en passeert sluizen. De prestatietocht zelf is ongeveer 75 km lang. Er is vooraf een oproeitraject van 8,5 km dwars door Utrecht en eenzelfde uitroeitraject van 8,5 km.

Dus als je zin hebt in avontuur, de schoonheid van het Groene Hart wilt ontdekken en teamspirit wilt proeven, is dit een prachtige marathon. Je kunt je aanmelden via de website. Voor degenen die de Elfstedentocht gaan doen is dit ook een mooie gelegenheid om je ervaring met marathon-roeien op te bouwen.

De totale kosten bedragen ongeveer € 50,- /per persoon. Dit is inclusief diner, inschrijving, botenwagen en vervoerskosten.

Je kunt je t/m 15 februari via de website opgeven voor deze tocht. We komen 18 februari 20.00 uur op de vereniging bij elkaar om praktische zaken te bespreken en informatie uit te wisselen. Vanaf dat moment zullen de teams ingedeeld worden.

Als er meer aanmeldingen dan plaatsen beschikbaar zijn worden de laatste aanmelders op een reservelijst geplaatst.

Het is een mooie, maar ook stevige tocht. Dus een goede conditie is vereist. Daarnaast is het nodig dat de teams op elkaar ingespeeld zijn. Daarom moet er getraind worden voor deze tocht. We zullen dat met elkaar op donderdag 20 februari bespreken. Als je nog vragen hebt kan je ons bereiken via marathonroeien@roeienzeil.nl.

Het is een prachtige tocht. We zien er naar uit!
Namens de marathon-roeiers
Taco Terpstra (06-11833736) en An van Veen (06-24916091)

No comments yet.

Geef een reactie