WEERRIBBEN-WIEDEN roeimarathon en toertocht

(1 februari 2020, Roeicommissaris)

Ook dit jaar weer organiseert Roeivereniging ‘t Diep de beroemde Weerribben-Wieden Marathon én Toertocht. Deze tochten doorkruisen dit prachtige natuurgebied. Ervaar het roeien in een sprookjesachtig decor van mysterieus ogende moerasbossen, een labyrint van plassen, meren, slootjes, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden. Het is het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Kijk voor meer info op: www.tdiep.nl

Vanuit Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ nemen wij dit jaar aan zowel de marathon als de toertocht deel. Inschrijven kan via ‘Mijnroeienzeil‘ en is mogelijk t/m 10 februari.

De marathon

Op zaterdag 4 april wordt de marathon van ca. 55 km geroeid. Lijkt het je leuk om mee te doen aan de Weerribben-Wieden roeimarathon, heb je de BRO afgerond, een heel goede conditie, kun je langere tijd een tempo boven de 10 km per uur roeien 😊 én kun je voldoende trainen, dan nodigen we je van harte uit om je in te schrijven via onze website. We hebben plek voor maximaal 14 deelnemers.

Roeivereniging ‘t Diep ligt in Steenwijk. Dit is 157 km vanaf Reeuwijk. Dit biedt ons de kans om deze marathon nóg leuker te maken: de marathonroeiers maken de boten vrijdagmiddag gereed voor transport en vertrekken vrijdagmiddag/-avond al richting Steenwijk om te overnachten in een hotel in de buurt. De volgende ochtend gezellig een ontbijt met elkaar en dan een mooie marathon roeien! Dit wil je niet missen, dus roei met ons mee!

De toertocht

Op zondag 5 april is het de beurt aan de toerroeiers. Ook met deze tocht van 33 kilometer (en ruim de tijd om deze te voltooien) ervaar je alle hoogtepunten van het gebied. We maken gebruik van de boten die de marathonroeiers de dag daarvoor hebben gebruikt. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kunnen we ook nog een wherry meenemen en hebben daarmee plek voor maximaal 18 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers aan de toertocht is 10, we willen immers dat de beschikbare boten beide dagen goed gebruikt worden. We vertrekken zondagochtend vroeg en bij aankomst in Steenwijk liggen de boten al opgeriggerd klaar! Dit is zeker een mooie kans voor wat minder ervaren roeiers (wél in het bezit van BRO-diploma) die ambitie hebben om langere tochten te varen of op termijn zelfs marathons. En uiteraard voor álle natuurgenieters onder ons!

De organisatie van de marathon vanuit Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ is in handen van:
• Pauline Timmerman: phatimmerman@hotmail.com of 06-12999100
• Annette van Vliet: nvvliet@tiscali.nl of 06-33742169

De organisatie van de toertocht is in handen van:
• Peter Bos: peter.bos@bospm.nl of 06-40719970

No comments yet.

Geef een antwoord