Van de roeicommissaris

Een hartelijk welkom aan onze nieuwe roeileden, zo’n 25 BRO-ers, een 10-tal zij-instromers en een paar jeugdleden. We hopen dat jullie een fantastische tijd zullen hebben bij onze Vereniging. Voor nieuwe en oude leden is er genoeg te doen.

Opleidingen
Er is nog plek in de BRO die start op 5 juni. Mocht je mensen in je omgeving weten die willen leren roeien, laat ze dit weten. De eerste lichting BRO-ers heeft de roeiweek er net opzitten. Ook de andere opleidingen zijn inmiddels begonnen.

Dauwroeien, 18 mei
Mis niet deze traditionele tocht, zie de zon opgaan boven de Reeuwijkse plassen en geniet van een lekker ontbijt op onze Vereniging na afloop. Inschrijven kan t/m 11 mei op https://www.roeienzeil.nl/inschrijven/.

Zorg voor onze boten
We blijven erop hameren: onze boten zijn kostbaar en verdienen het om voorzichtig mee om te gaan. Een handdoekje te drogen leggen terwijl er prima handdoekrekken zijn, onvoorzichtig in- en uitbrengen, tegen een brug aanvaren met als gevolg schade, schade niet melden: we maken het helaas iedere week weer mee. Zorg voor onze boten zoals je zorgt voor je eigen spullen, dan kunnen we er allemaal lang van genieten.

En het blik was voor…
Onze jeugd heeft weer uitstekend geroeid in Gent (met 5 zilveren medailles), voorjaarsregatta (goud voor Ruben, Timme, Thijs, Mees en Dauwe in de gestuurde J16 dubbelvier). Op het NK skiff werd Hugo 5de in de A-finale en Bente 5de in de D-finale.

Maar we zijn ook trots op onze nieuwe ploeg Kamikaase die bij de AA-race tweede werd in de boordgeriggerde acht!

Nieuwe acht is gearriveerd
En tot slot, de Goudse Mijl ligt inmiddels keurig opgeriggerd in de loods. Ze wordt officieel gedoopt bij de volgende ALV. Ze vervangt de Batavier waar we nog een koper voor zoeken.

(27 april 2023, Gwen en Jenneke, Roeicommissarissen)

No comments yet.

Geef een reactie