Van de roeicommissaris

Na een prachtig najaar is de herfst nu echt begonnen. ’s Avonds op de plas roeien zit er voor de meesten niet meer in, maar de ergometers zijn geduldig en de zaterdag- en zondagmorgens zijn ook nog heel druk.

Eerste blik is binnen!
Onze junioren hebben prima gepresteerd bij de Tromp met een eerste plaats voor Hugo in de skiff en een tweede plek voor Emma in de dubbeltwee.
Kamikaase is bij de eerste ‘buitenlandse’ wedstrijd van dit jaar, de Amstel Drecht, heel netjes tweede geworden.
Annemieke en Ronald zoeken het verderop en hebben onze vereniging vertegenwoordigd op de Wörthersee in Oostenrijk.
Squadra heeft ook deelgenomen aan de Tromp.

Opleidingen afgerond
De laatste examens zijn nu afgerond. Dit jaar hebben 6 jeugdleden, 8 COR cursisten, 18 skiff-1 en 4 skiff-2 leerlingen, en 39 BRO-ers hun diploma gehaald; 3 november worden de diploma’s aan de volwassenen uitgereikt op het Eindfeest. De jeugd heeft deze al ontvangen. Heel veel dank aan de instructeurs die dit mogelijk hebben gemaakt!

Opleidingen – nieuwe stijl
Onze nieuwe opleidingcoördinator Vincent Verheggen heeft na uitgebreide consultatie enkele aanpassingen voor de BRO opleiding ontwikkeld. Niet omdat het niet goed was, maar omdat het altijd beter kan. Elders in deze nieuwsbrief meer info, en voor een toelichting kun je natuurlijk terecht bij Vincent en de roeicommissaris.

Daarnaast zoeken we mensen voor de organisatie van verschillende opleidingen: een dankbare en heel belangrijke taak! Zie verder in deze nieuwsbrief. We hopen op veel aanmeldingen!

Veiligheid
De lage temperatuur van het water en kortere dagen noodzaken extra maatregelen om veilig te roeien. Onze coördinator veiligheid heeft e.a. hier beschreven. De belangrijkste punten zijn:

 • Alle roeiers dragen witte bovenkleding; stuur, slag (bij ongestuurd), boeg en skiffeurs bij voorkeur een fluorescerend hesje of jasje
 • Een opblaasbaar zwemvest dragen in Edons, C- en D-boten
 • Verboden te roeien op de plas in een skiff
 • Niet alléén skiffen en altijd voor droge kleding zorgen
 • Bij het omslaan met een skiff meteen naar de kant zwemmen en warm douchen

en verder

 • Rood = niet roeien, Groen wel roeien, Rood/Groen alleen roeien op de Breevaart
 • Stuurboordwal houden op de Breevaart, maar ook in een ongestuurde boot op de ’s Gravenbroekse Plas. Lees het stuk op de website graag na. Maar spreek elkaar ook aan op bovenstaande punten zodat we met z’n allen veilig de winter door roeien.

Kraandag 9 november
En tot slot even een waarschuwing dat er bij de Kraandag (nu) op 9 november niet geroeid kan worden. Dit in verband met de drukte op het vlot.

Sinterklaas intocht zaterdag 25 november
De intocht van de Sint in Reeuwijk vindt dit jaar op de RZVG plaats. In verband met de verwachte drukte zal er vanaf 10 tot ca. 13.00 die dag niet geroeid kunnen worden.

(28 oktober 2023, Gwen en Jenneke)

One Response to Van de roeicommissaris

 1. Brigitte Cleton 01/11/2023 at 11:01 #

  Bij koud weer moet je eerst wat warms drinken voordat je warm gaat douchen!!!!!! Anders gaat alle warmte die je nog in je lijf hebt in een klap naar buiten…..
  Dit is een tip van een ervaringsdeskundige ‘door het ijs zakken’

Geef een reactie