Van de voorzitter: vakantietijd

(30 juli 2016, Voorzitter)
Het eerste deel van het seizoen is voorbij. Menig roei- en zeiler is nu op vakantie. Ook ik ben met mijn gezin eropuit getrokken, dit jaar naar Bretagne. Het stond al jaren op ons verlanglijstje, maar het mogelijk mindere weer hield ons tegen. Maar wij hadden geluk, het was ronduit stralend weer! Eerst een weekje in Finistère, om weer een beetje op adem te komen. Daarna de drukte van St. Malo opgezocht. Toen we ’s avonds langs de haven liepen, kwam een luid gezellig geroezemoes op ons af. Een grote tent stond op de parkeerplaats. De tent bleek te behoren bij de roei- en zeilvereniging van St. Malo. Er was een groot zeilevenement. Het leek veel op de Goudse Zeilweek. Midden in de vakantie en toch bomvol met mensen.

De haven van St. Malo is goed beschut en was in het verleden makkelijk te verdedigen. Het heeft lang geduurd voordat het onder het volle gezag van de Franse overheid viel. Piraten, eigenzinnige Bretonnen, hadden zo hun eigen ideeën over hoe zij deze stad moesten regeren.
De natuurlijke haven, vele eilandjes voor de kust, vormen een fraai decor voor roeiers en zeilers. Op het water zijn er groepjes kleinere zeilboten, optimisten en vele groepjes catamarans met gelijkkleurige zeilen. Veel van deze groepen zeilers blijken ook bij de roei- en zeilvereniging van St. Malo te horen.

Wat een contrast met onze vereniging! Bij ons lijkt de vereniging in zomerslaap. Ik heb mij daar altijd over verbaasd. Natuurlijk is het vakantietijd, maar waarom is het in de mooiste tijd van het jaar zo stil op onze vereniging? Is er echt geen behoefte om iets te doen, roeien, zeilen, loungen etc? Wie het weet mag het mij zeggen. Michael heeft op 29 juli j.l. een Caribbean BBQ voor ons georganiseerd. Zo’n 75 roei- en zeilers hebben daar genoten van zijn kookkunsten. Gezellig en vol en overigens met net zoveel geroezemoes als in St.Malo. Is het niet zonde dat wij zoveel van onze zomerse dagen onze vereniging ongebruikt laten? Wie wil hier wat aan doen?

O ja, natuurlijk kon ik het ook niet laten en heb zelf, samen met mijn dochter, gezeild met een catamaran: snel hoor!

No comments yet.

Geef een reactie