Van de voorzitter

(31 maart 2020, Voorzitter)

De eerste twee weken van onze Nederlandse ‘slimme lockdown’ zitten erop. Het is ongekend stil op onze vereniging. We werken en leven zoveel mogelijk thuis. In mijn werk heb ik al te maken met vele patiënten met het covid-19 virus. Voor iedereen is dit een tijd die we nog nooit eerder hebben meegemaakt. We zien hoe dit virus enorm ingrijpt op onze samenleving. Mensen worden ernstig ziek of nog erger. Wat moeten mensen vroeger angstig zijn geweest in de tijd van de pest in de Middeleeuwen en de Spaanse griep in 1918. Nu weten we precies wat ons te wachten staat. We worden nu door de overheid goed geïnformeerd en we kunnen veel meer medische zorg aan onze zieken bieden.

Sporten mag nog steeds niet op onze vereniging, de beperkende maatregelen zijn voorlopig verlengd tot en met 28 april. Maar als je een privéboot in de haven hebt liggen dan mag je die wel gebruiken (zie eerder bericht hierover).

Ook de ALV is uitgesteld. Volgens onze statuten moet er uiterlijk in april een vergadering gehouden worden, maar de overheidsmaatregelen maken dit onmogelijk. Volgende week zullen wij de stukken van de vergadering en de terugblik op 2019 online zetten. Het zijn positieve cijfers en positieve terugblikken. Maar ik denk dat dat nu niet het belangrijkste is.

Na de crisis
Het bestuur probeert ook al te kijken naar de periode na de beperkende maatregelen. Wij denken dat buitensport met kleine aantallen deelnemers als eerste weer mogelijk wordt. Ook denken wij dat heel veel mensen dit jaar zullen kiezen om deze zomer in Nederland te blijven. Als we mogen sporten en als we deze zomer veelal hier blijven, dan zullen wij onze activiteiten hierop aanpassen. We zullen veel sportieve en sociale evenementen, als dat mag en veilig is, organiseren. Ook denken wij aan speciale extra cursussen in de zomermaanden om het roeien en zeilen te leren of te verbeteren. Zodra het toegestaan en veilig is zullen ook de zeil- en roeilessen starten. Dus als je hier aan mee wilt doen geef je dan nu al op.

Onze commissarissen gaan met hun commissies de komende weken veel extra plannen bedenken. Ik verwacht dat er zoveel leuke extra activiteiten te beleven zullen zijn, dat je deze roei- en/of zeilloze periode spoedig zult kunnen vergeten.

Voor nu moeten we ons allemaal zo goed mogelijk door deze periode heen slaan. Let goed op elkaar en blijf gezond. Tot spoedig

No comments yet.

Geef een reactie