We mogen allemaal weer het water op!

(10 mei 2020, Bestuur)

Afgelopen week heeft onze premier ons verteld dat wij in Nederland weer wat meer ruimte krijgen om te sporten. Buitensport is toegestaan maar nog wel onder strikte voorwaarden. Na bijna twee maanden geduld was het er uiteindelijk dan toch nog onverwacht snel. Mijn watersporthart maakte een sprongetje van blijdschap.

Samengevat komt het erop neer dat we allemaal de 1,5 meter afstand moeten bewaren in alles wat wij doen en de handhygiëne moeten volhouden. Wij hebben met onze jeugdleden die gingen sporten al wat ervaring opgedaan hoe dat op onze vereniging kan.

We hebben natuurlijk een groot buitenterrein, maar op de drukke sportdagen is het op dat terrein een gekrioel vanjewelste. Het uitbrengen van boten, het opruimen, alles moet veilig gebeuren. Hoe we dat veilig kunnen doen, is beschreven in de protocollen; lees die goed. Omdat het opstarten een dynamisch proces is, zullen die protocollen ook steeds aangepast worden. Kijk iedere keer voordat je naar de vereniging komt nog even op de website of er aanpassingen zijn.

We starten voor volwassenen in eerste instantie alleen met eenpersoonsboten. In een latere fase zullen dat wellicht ook meerpersoonsboten kunnen zijn. Om met meerpersoonsboten te kunnen varen moeten de protocollen geautoriseerd worden door de lokale autoriteiten. Dat vergt dus enige tijd. Wij volgen de protocollen die door het NOC/NSF, het WSV en de KNRB ter beschikking zijn gesteld. En natuurlijk gebruiken wij ons gezonde verstand en bezien we wat op onze vereniging wel en niet mogelijk is. Sporten is belangrijk maar veiligheid staat nu meer dan ooit voorop!

Alle adviezen geven aan dat het verstandig is om in relatief kleine stapjes de vereniging op te starten. Op die manier kunnen leden wennen aan de nieuwe regels en is er ook wat extra ruimte op de vlonders en in de loodsen om veilig ons roei- en zeilmateriaal naar buiten en naar binnen te brengen. Speciale aandacht graag voor de man/vrouw met het gele hesje: dat is onze Corona Verantwoordelijke (CV). Zij zien erop toe dat iedereen de regels volgt, uiteraard niet om jullie te plagen maar vooral om jullie allemaal veilig te laten sporten. De afgelopen tijd is gebleken dat iemand op de kant die niet mee sport, maar jullie helpt om veilig te blijven, van grote toegevoegde waarde is, luister dan ook goed naar haar of zijn aanwijzingen.

Op dit moment is het zo dat je alleen nog kunt sporten; de sociëteit blijft gesloten. In principe blijft deze gesloten tot 1 september a.s., maar er wordt door onze bonden gesproken met de centrale overheid of een eerder tijdstip, 1 juni, ook een optie is (terras). Wij gaan dat laatste voorbereiden. Mocht het per 1 juni nog niet kunnen dan ligt de werkwijze maar alvast klaar. Het toilet naast de werkplaats is open maar gebruik dit alleen in noodgevallen. Het blijft veiliger om thuis gebruik te maken van toiletvoorzieningen.

Na maanden uitstel kunnen we nu eindelijk het seizoen opstarten, ik wens jullie daar veel plezier bij. Houd je aan de regels en take care…

Chris Stoffer

Samenvatting roeien
Vanaf 11 mei a.s. mogen naast de jeugd nu ook de volwassenen in eenmansboten (skiffs, C1’s en Edons) gaan roeien.

Er is een zeer uitgebreid protocol geschreven, zie pagina: Protocollen i.v.m. coronavirus.

Samengevat komt het hierop neer:

De skiffs, waarvoor je een skiffdiploma nodig hebt, gebruiken de steiger aan de Breevaart
De Edons, waarvoor je geen skiffdiploma nodig hebt, gebruiken de steiger aan de plaskant
De boten dienen afgeschreven te worden via het digitaal reserveringssysteem
Daar zal je zien dat er met blokken van 1,5 uur wordt gewerkt
De blokken verschuiven ook nog per half uur om drukte op de steiger te vermijden
Tijdens instructies kan er niet geroeid worden

Het wordt aangeraden om eigen handschoenen mee te nemen om de boot aan te pakken en een eigen handdoek om de boot af te drogen. Na afloop van het roeien moet je de riemen en de delen van je boot die zijn aangeraakt schoonmaken met de desinfecterende vloeistof uit de emmers.

Op de steiger staat de hele dag een lid met een geel hesje: de Corona Verantwoordelijke (CV), die in de gaten houdt of alles goed verloopt.

In het weekend worden de skiffs verdeeld onder de gecoachte competitie- en marathonploegen. Zij krijgen daar separaat bericht van. Ook zijn er nog blokken vrij voor de ‘vrije skiffeurs’. De Edons zijn het hele weekend beschikbaar.

Houdt 1,5 m afstand en ga direct na het roeien naar huis.

Keesjan de Wilde

Samenvatting zeilen
Vanaf 18 mei a.s. kan met eenmansboten gezeild worden door volwassenen. De zeillessen voor de jeugd (met zeilervaring) starten vanaf 16 mei.

De verenigingsboten moeten digitaal gereserveerd worden via deze link of via inloggen op ‘Mijn Roei en Zeil’. Dat geldt zowel voor zwaardboten als kielboten.

Bij kielboten betekent dit: Met CWO-2 mag je in je eentje varen in een Centaur. Met CWO-3 mag je in je eentje varen in een Randmeer Touring.

Houd op de steiger 1,5 m afstand en ga direct na het zeilen naar huis.

Op de steiger staat de hele dag een lid met een geel hesje: de Corona Verantwoordelijke (CV), die in de gaten houdt of alles goed verloopt.

Willem van der Meij

Om naar de pagina protocollen te gaan, klik op deze link: Protocollen i.v.m. coronavirus.

No comments yet.

Geef een reactie