Weekend zeilen in Zeeland met kajuitzeiljacht

(7 februari 2018, Zeilcommissaris)

Een nieuwe activiteit voor Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’:  zeilen in Zeeland met een kajuitzeiljacht tot 8 meter in het vaargebied Oosterschelde. We gaan varen in jachten van het type First 25.7 en/of First 211 met 3 tot 4 personen aan boord. Heb je minimaal je CWO Kielboot 2 diploma, dan dagen we je graag uit!

Wanneer
Van vrijdagavond 1 juni tot en met zondagavond 3 juni a.s.

Programma
Op vrijdagavond 1 juni komen we rond 18.00 uur aan in Bruinisse en gaan met elkaar uit eten om ons voor te bereiden op een heerlijk zeilweekend. Of in geval van mooi weer kunnen we ook ‘s avonds al vertrekken, aan boord eten en uiterlijk 22.00 uur een haventje binnenlopen. Daarna slapen we op de boot of aan de wal, afhankelijk van je voorkeur.

Op zaterdagochtend vertrekken we rond 9.00 uur. Afhankelijk van wind(richting) en getij bepalen we de route. Met een beetje geluk spotten we zeehonden op droogvallende platen of zien we nog bruinvissen. Als het even kan houden we een lunchstop in een van de Zeeuwse havens.

‘s Middags varen we naar een van de mooie plaatsjes aan de Oosterschelde, waar we ‘s avonds kunnen dineren en overnachten. Ook hier weer aan boord of aan de wal. Op zondag ziet het programma er ongeveer gelijk uit, maar dan met eindbestemming thuishaven Bruinisse.

We sluiten het weekend af met een gezamenlijk diner en gaan dan rond 21.00 uur weer huiswaarts.

Overnachten
Overnachten kan aan boord, maar daar is de privacy beperkt. Als je een voorkeur hebt voor overnachten aan de wal dan houden we hier rekening mee. We zullen de mogelijkheden hiervoor inventariseren en aan je voorleggen. De extra kosten voor overnachten aan de wal zijn wel voor eigen rekening.

Voorbereidingen
Als voorbereiding willen we een paar avonden de theoretische kennis van het navigeren afstoffen en op een hoger peil brengen. In de week vóór het weekend zullen we met die kennis en de weersvoorspellingen gezamenlijk een voorlopig vaarplan maken voor het weekend.

Inschrijven
Heb je zin in deze nieuwe uitdaging? Zeilen op stromend getijde water, een ander en groter type boot? Schrijf je dan snel in via de verenigingssite!  Hier vind je ook alle details t.a.v kosten etc., Er kunnen maximaal 15 mensen mee.

De organisatie is in handen van Mieke Hoogweg <miekehoogweg@gmail.com> en Jan Willem Janse <janwillem.janse@hetnet.nl>.

 

 

No comments yet.

Geef een reactie