Winterkampioen Ergometer

(30 december 2017, Roeicommissaris)
Wie kan zich straks de Winterkampioen Ergometer noemen?

Op zaterdag 20 januari a.s. zullen we vanaf 11 uur starten met de Goudse WinterMijl, een ergometerwedstrijd over 1609 meter. Nu de omstandigheden buiten het ons soms onmogelijk maken om in de boot te roeien, wordt er veel ge-ergometerd. Een mooi moment om ook de onderlinge krachten te meten. Daarom organiseren we een heuse ergometerwedstrijd.

Voor de compo-roeiers (en andere geïnteresseerden die het aandurven) zal er worden gestreden over de Goudse mijl afstand van 1609 meter. Er is een heren- en damesveld en beide velden kennen een categorie onder 45 jaar en 45 jaar of ouder (peildatum 20 januari 2018).

Voor de recreanten en de jeugd wordt gestreden over 500 meter.
Naast prijzen per categorie, zullen we het 1609 meter klassement ook opmaken op basis van correctiefactoren (geslacht, gewicht en leeftijd) (zie hiervoor http://www.vierzonder.nl/ergolftgewmvcalc.html).

Er zullen 8-10 ergometers in de sociëteit worden geplaatst, zodat er geroeid kan worden met uitzicht op de plassen en onder fanatieke aanmoedigingen van een grote schare toeschouwers.

Een spectaculair nummer dat ook wordt uitgeschreven is de ergo-estafette. Dit is een estafette over 2000 meter, waarbij een team van 4 roeiers (bestaande uit twee mannen en twee vrouwen) elke 500 meter wisselt (dus het team heeft 1 ergometer in gebruik). Het team dat de minste tijd nodig heeft om 2000 meter te volbrengen is de winnaar. Het loont de moeite om vooral het wisselen vooraf goed te oefenen.  Stel zelf je team samen en schrijf je snel in!!

@dames, er zijn ruimschoots minder (getrainde) heren, dus maak snel je keuze en leg je mannen vast!

Deelname is gratis, maar we vragen je wel om je even via de website aan te melden via https://www.roeienzeil.nl/inschrijven-2-0/

We rekenen erop dat alle compo-roeiers en roeiers met marathon- of elfstedentocht-aspiraties de onderlinge strijd zullen aangaan! Excuses dat er geen tegenstand in je veld is gelden hier niet!!

No comments yet.

Geef een antwoord