Winterzeilen

(1 november 2018, Zeilcommissaris)

Na het zeer geslaagde afgelopen seizoen zijn er altijd zeilers die de smaak zo te pakken hebben, dat ze ook in de komende maanden van elke gelegenheid gebruik willen maken om het water op te gaan, om het seizoen 2019 goed voorbereid/getraind te kunnen beginnen. Wij willen dit als vereniging graag faciliteren. Er zijn daarvoor de volgende mogelijkheden.

Optimisten
Voor de gevorderde enthousiaste optimisten-zeiler (vanaf CWO 2) gaan wij een aantal trainingen ‘zeilen voor gevorderden’ organiseren. Bij voldoende belangstelling (minimaal 4 zeilers) en geschikt weer (niet bij ijs, storm en regen) is er op zondag tussen 12:00 en 15:00 gelegenheid om met elkaar te zeilen/trainen in de optimist.
Deze trainingen worden verzorgd door Peter Schouten. Ze staan open voor de optimisten-zeilers van de Roei & Zeil en indien gewenst van Elfhoeven. De boten van de vereniging zijn hiervoor beschikbaar, maar je kunt uiteraard ook met je eigen boot varen.
Voor nadere info : Zeilcommissaris@roeienzeil.nl

RS Feva – Winter training & train-de-trainer
Het gaat om een RS Feva training/instructie voor RS Feva zeilers met CWO 2 en instructeurs die meer willen dan CWO instructie. De training wordt op zondagen gehouden op diverse locaties in Midden Nederland bij een aantal samenwerkende zeilverenigingen.

Het initiatief richt zich op het gezamenlijk organiseren (laagdrempelig) van wintertrainingen voor de RS Feva. Tegelijkertijd gebruiken van deze groep zeilers voor het opleiden van instructeurs/trainers (train-de-trainers).

De opzet is dat de zeilers van de verschillende verenigingen gezamenlijk op zondagen gaan zeilen /trainen waarbij het train-de-trainer programma parallel loopt. Het betekent concreet dat er gedurende de najaarstraining 2018 drie ribs het water opgaan. In twee ribs zitten ieder 2 trainers van deelnemende verenigingen die aan het train-de-trainerprogramma meedoen. Vooraf aan een training hebben de trainers een opzet van hun training doorgesproken met de hoofdtrainer. De trainers coachen de zeilers. De hoofdtrainer vaart in de derde rib en coacht de trainers tijdens de training.

Hoofdtrainer is Coen de Vries, met Manus en Willemijn Offerman (olympische zeilers) en Tijmen Beemster als ad hoc hoofdtrainers. Het trainersplan is samen met Manus en Coen opgesteld. Aanvullend is het de bedoeling dat een aantal clinics wordt georganiseerd met kernteamzeilers als coach.

De RZVG wil dit initiatief graag ondersteunen. Er zijn wel zeilers & instructeurs nodig die hier een uitdaging in zien en het komende (najaar/voorjaar) van de gelegenheid gebruik willen maken om zich te verbeteren. Het materiaal (RS Feva en evt. rib ) wordt door de vereniging beschikbaar gesteld voor die leden die hieraan mee willen doen.

Nadere informatie : Zeilcommissaris@roeienzeil.nl /Tel 0651366913

Voor de overige die-hards blijven er een RS-Feva, splash & laser beschikbaar om ook deze winter door te kunnen zeilen.

No comments yet.

Geef een reactie