Winterzeilen

(30 december 2018, Zeilcommissaris)

Na het zeer geslaagde afgelopen seizoen zijn er altijd zeilers die de smaak zo te pakken hebben, dat ze ook in de komende maanden van elke gelegenheid gebruik willen maken om het water op te gaan, om het seizoen 2019 goed voorbereid/getraind te kunnen beginnen. Wij willen dit als vereniging graag faciliteren. Er zijn daarvoor de volgende mogelijkheden.

Winter-zeilwedstrijden (Elfhoeven)
Ieder jaar blijkt opnieuw dat velen het geweldig vonden om in de winter door te zeilen. Ook deze winter is er bij onze buurvereniging Elfhoeven, alweer voor de zevende keer, een winterserie gestart. Door onze vereniging wordt er regelmatig deelgenomen met de Randmeer 900 (streepje zilver) en eventueel de Randmeer 1057 (streepje goud). Deelnemende enthousiastelingen leggen dan zondagsmorgens de boot in het water, varen naar de Elfhoeven, genieten en zijn in de middag weer terug.

Tijdens deze wedstrijden doet een trouw veld Randmeren, Valken en enkele 16m2 en Lasers mee aan deze spannende wedstrijdserie. De opzet is als bij de zomer- en dinsdagavond wedstrijden, met een simpele in de windse op en neer baan. Er wordt om 11.00 gestart voor 2 potjes voor de lunch. Dan lekker eten en na de lunch nog 2. Rond 15.00 uur liggen alle boten weer onder hun dekkleedjes. Inschrijfgeld: 5 Euro per boot.

Na de leuke en succesvolle wedstrijdtrainingen en de wedstrijdjes deze zomer op de woensdagavonden bij het coachzeilen en experimenten met de dinsdagavond- en de zomerwedstrijden, is dit een uitgelezen kans om in een leuk deelnemersveld je zeilkunde en -kunsten te meten. Jan Willem Janse en Pieter de Haan leggen je graag uit hoe het gaat en/of nemen je graag mee.
Goed om te weten: bij deze wedstrijden wordt er zeer nauw naar het weer gekeken. Bij enigszins harde wind (> 4 bft) wordt er afgelast.

Meld je aan, individueel of als team (2 of 3 personen), dan kunnen we samen een goede bootindeling vaststellen. Aanmelden kan bij wedstrijdzeilenrandmeren@roeienzeil.nl

Data : 6 januari, 27 januari, 17 februari, 10 maart, 31 maart, 14 april (tevens eerste zomerwedstrijd)

Optimisten
Voor de gevorderde enthousiaste optimisten-zeiler (vanaf CWO 2) gaan wij een aantal trainingen ‘zeilen voor gevorderden’ organiseren. Bij voldoende belangstelling (minimaal 4 zeilers) en geschikt weer (niet bij ijs, storm en regen) is er op zondag tussen 12:00 en 15:00 gelegenheid om met elkaar te zeilen/trainen in de optimist.
Deze trainingen worden verzorgd door Peter Schouten. Ze staan open voor de optimisten-zeilers van de Roei & Zeil en indien gewenst van Elfhoeven. De boten van de vereniging zijn hiervoor beschikbaar, maar je kunt uiteraard ook met je eigen boot varen.
Voor nadere info : Zeilcommissaris@roeienzeil.nl

RS Feva – Winter training & train-de-trainer
Het gaat om een RS Feva training/instructie voor RS Feva zeilers met CWO 2 en instructeurs die meer willen dan CWO instructie. De training wordt op zondagen gehouden op diverse locaties in Midden Nederland bij een aantal samenwerkende zeilverenigingen.

Het initiatief richt zich op het gezamenlijk organiseren (laagdrempelig) van wintertrainingen voor de RS Feva. Tegelijkertijd gebruiken van deze groep zeilers voor het opleiden van instructeurs/trainers (train-de-trainers).

De opzet is dat de zeilers van de verschillende verenigingen gezamenlijk op zondagen gaan zeilen /trainen waarbij het train-de-trainer programma parallel loopt. Het betekent concreet dat er gedurende de wintertraining 2018 drie ribs het water opgaan. In twee ribs zitten ieder 2 trainers van deelnemende verenigingen die aan het train-de-trainerprogramma meedoen. Vooraf aan een training hebben de trainers een opzet van hun training doorgesproken met de hoofdtrainer. De trainers coachen de zeilers. De hoofdtrainer vaart in de derde rib en coacht de trainers tijdens de training.

Hoofdtrainer is Coen de Vries, met Manus en Willemijn Offerman (olympische zeilers) en Tijmen Beemster als ad hoc hoofdtrainers. Het trainersplan is samen met Manus en Coen opgesteld. Aanvullend is het de bedoeling dat een aantal clinics wordt georganiseerd met kernteamzeilers als coach.

De RZVG wil dit initiatief graag ondersteunen. Er zijn wel zeilers & instructeurs nodig die hier een uitdaging in zien en het komende (najaar/voorjaar) van de gelegenheid gebruik willen maken om zich te verbeteren. Het materiaal (RS Feva en evt. rib ) wordt door de vereniging beschikbaar gesteld voor die leden die hieraan mee willen doen.

Nadere informatie : Zeilcommissaris@roeienzeil.nl /Tel 0651366913

Voor de overige die-hards blijven er een Randmeer (900), RS-Feva, splash & laser beschikbaar om ook deze winter door te kunnen zeilen.

No comments yet.

Geef een reactie