Weekend flottielje zeilen op het IJsselmeer met kajuitzeiljachten

Heb je ook altijd al eens op een kajuitzeiljacht willen varen? Dan kan dat, want van 8 tot en met 10 september 2023 gaan we het IJsselmeer op. Vanuit Lelystad varen we afhankelijk van de windrichting bijvoorbeeld naar de Markermeer of IJsselmeer, naar de Marker wadden, die sinds kort open zijn voor publiek of naar de oude Zuiderzeehavens van Enkhuizen, Hoorn, Medemblik, Workum of Urk.

       

We gaan varen met jachten van Brug Jachtverhuur, Bavaria 33 en Bavaria 37, met 3 – 5 personen aan boord. Heb je minimaal je CWO Kielboot 1 diploma, dan dagen we je graag uit. Op elk jacht gaat een ervaren lid van de vereniging mee, die minimaal CWO 3 heeft en KVB 1.

Programma

Op vrijdagavond 8 september komen we tussen 16.00 en 18.00 uur aan in Lelystad en eten met elkaar. Verder hebben een relaxte avond als voorbereiding op een heerlijk zeilweekend en/of in geval van mooi weer kunnen we ook avonds al zeilen. Daarna slapen we aan boord. Op zaterdagochtend vertrekken we bijtijds. Afhankelijk van wind(richting) bepalen we de route. Met je bemanning aan boord bepaal je of je ergens een tussenstop maakt of zoveel mogelijk mijlen wil varen. Eind van de middag verzamelen we in een van de mooie havens aan het IJsselmeer, waar we `s avonds kunnen kiezen uit de talloze gezellige restaurantjes om te dineren en te ontspannen op de terrassen. Na een goede nachtrust aan boord varen we het IJsselmeer verder rond en eindigen bij de huisbasis Deko Marine in Lelystad. We sluiten het weekend af met een gezamenlijk diner in restaurant (Gusto Del Porto).

Overnachten en bootindeling

Overnachten gebeurt aan boord. Op de Bavaria 37 is slaapgelegenheid voor 5 personen (3 hutten en banken in de kajuit). Op de Bavaria 33 zijn slaapplaatsen in 2 hutten en in de kajuit. We houden zoveel mogelijk rekening met je wensen. Het aanmelden kan via E-captain/ Cappie en is mogelijk vanaf 30 mei. Daar kun je zien wie zich nog meer hebben aangemeld, en je kunt ook via de WhattsApp groep of anders contact zoeken met andere liefhebbers. De voorwaarden om deel te nemen is minimaal CWO-1.

Kosten

Het huren van de jachten is al gebeurd. Per persoon bedragen de kosten voor de huur € 275,-. Dit is inclusief havengeld, verzekering en brandstof, maar exclusief eten en drinken. Eenmaal ingeschreven kunnen we geen inschrijfgeld restitueren. Je hebt natuurlijk wel de mogelijkheid om een vervangende deelnemer te regelen. Na het weekend wordt de eindafrekening opgemaakt en het verschil met de aanbetaling verrekend.
Proviand, lunch diner etc.
De kosten voor eigen levensonderhoud komen voor eigen rekening. T.z.t. is het handig om zaken over proviand af te stemmen met de bemanning van jouw boot. Zie voor de uitrusting aan boord https://www.brug-jachtverhuur.nl/.

Inschrijven

Heb je zin om mee te gaan? Schrijf je dan snel in via E-captain/ Cappie.
De organisatie is in handen van René Hensen, Cees Leenheer, Pieter de Haan en Jan Willem Janse.
Vragen kun je ons via Whattsapp stellen of via zeilwedstrijden@roeienzeil.nl