Zilver bij DYR in RS Feva klasse voor Laura en Femke

(17 mei 2018, Femke en Laura)

Van 10 tot en met 13 mei j.l. is de Dutch Youth Regatta gezeild. Wij, Femke van de Berg en Laura van den Acker, hebben in de RS-Feva, de 6486, meegedaan.

Samen met de bijna 800 deelnemers in 10 klassen zijn we op woensdag aangekomen in Workum. Slapen op de boot of in de tent en dan iedere ochtend vroeg op om 3 of 4 wedstrijden op het IJsselmeer te zeilen.

Dag één was meteen het pittigst. Een aanlandige windkracht 4 die later opliep naar windkracht 5. Niet ons favoriete Reeuwijkse windje! We werden 3, 4 en in de laatste race 5de van de 18 boten. Dat was meteen ons slechtste resultaat in een deelnemersveld met teams uit Nederland, Zwitserland, Litouwen, Duitsland en Denemarken. Vrijdag, de tweede dag, is er maar één wedstrijd gezeild. Draaiende en wegvallende wind zorgde voor uitstel en afgebroken wedstrijden. Het goede nieuws was wel dat we de enige wedstrijd van de dag wonnen! Aan het einde van de dag waren we van 4 naar 3 gestegen.

Zaterdag was ónze dag. Licht weer, waarbij iedereen zocht naar vlaagjes. Uiteindelijk zijn er 3 wedstrijden gezeild, waarbij we de gedoodverfde favoriet voorbij gingen met drie eentjes! Zondag was er weer meer wind en hebben we onze nummer 1 positie in het klassement met hand en tand verdedigd. Het werden een tweede en een vierde plaats in de allerlaatste wedstrijd, net niet genoeg voor goud. Daar ging onze eerste plaats in een groot event. Het werd zilver met een goud randje, want evenals de broers De Wijn hadden we 17 punten. De nummer drie, één van de drie boten uit Litouwen, eindigde op veilige afstand achter ons.

Een gelukje was dat we als beste vrouwelijke Feva team nog even op het bovenste trapje van het podium mochten!

No comments yet.

Geef een reactie