Vredig laantje

(22 mei 2018, Voorzitter)

Zoals jullie allemaal weten zit onze vereniging op het mooiste plekje van Reeuwijk. Een oase van rust in de drukke randstad. Op en rondom het water is het heerlijk toeven. Naast de roeiers en zeilers genieten vele wandelaars en fietsers uit Gouda en Bodegraven-Reeuwijk van ons fantastische plassengebied. Heel vaak maken deze wandelaars en fietsers gebruik van ons laantje. Als er al eens een evenement is dan passen de gebruikers van dit laantje zich aan. Ze weten hoe zij op de Notaris d’Aumerielaan met de beperkte ruimte moeten omgaan. Zo is het altijd geweest.

Het bestuur bereikte onlangs het bericht dat er plannen zijn voor een nieuw restaurant op de Elfhoevenlocatie. Daar werden wij enthousiast van! Zou er eindelijk na zo’n 40 jaar weer een restaurant komen op deze illustere plek? Daarmee zou een eind komen aan een ‘lelijk stukje’ op ons laantje. Ik stelde mij al voor hoe ons laantje eruit kon zien, als zowel het appartementengebouw aan het begin, als het restaurant aan het eind van het laantje klaar zouden zijn.

Maar dan blijkt dat het niet om een kleinschalig restaurant gaat, zoals eerder overeengekomen in het ‘laantjes overleg’, maar om een groot restaurant met een groot terras, waar een vermaarde maar zeer drukbezochte formule gevoerd zal worden. Dan slaat de schrik mij om het hart. Een restaurant met een regiofunctie. Zoveel verkeer, dag in, dag uit, op dit doodlopende smalle laantje, met wandelaars, fietsers en overstekende roeiboten. Hoe moet dat? Hoe kan het veilig blijven? Hoe moet dat zonder eindeloze verkeersopstoppingen?

Wij willen graag dat ook de Elfhoevenlocatie een mooie bestemming krijgt. Dat gunnen wij de eigenaar van het perceel, dat gunnen wij de bewoners van Gouda en van Bodegraven-Reeuwijk, maar ook de huidige gebruikers van het laantje. Maar dit is te veel. Dat kan ons laantje niet aan. Dat is dan ook de reden dat jullie bestuur haar zorgen gedeeld heeft met de gemeenteraad en het college van B&W: zie hieronder de brief. Ik hoop van harte dat er voor iedereen een oplossing komt waar zij ‘vrede’ mee kunnen hebben!

Brief B&W

One Response to Vredig laantje

  1. Henk J klapwijk 04/06/2018 at 13:43 #

    Geachte Voorzitter/Beste Chris,
    Grote waardering voor deze aktie en je brief !
    Dank en groet,
    Henk J Klapwijk

Geef een antwoord