Aanpassingen i.v.m. start skiffopleiding

(24 mei 2020, Roeicommissaris)

Komende week v.a. 25 mei gaan we met 30 cursisten van start met de skiffopleiding. Een flinke groep mensen, dus ook hier gaat het dit jaar anders dan anders om de coronamaatregelen goed te kunnen toepassen.

Vrij roeien tijdens lesmomenten
Tijdens de lesmomenten wordt in de eerste leswe(e)k(en) het aantal roeiblokken vrij roeien rond het uitbrengen en opruimen van de les-skiffs beperkt. De lesmomenten zijn doordeweeks van 19:30 tot 21:00.
Dit betekent dat er wél vrij geroeid kan worden in een roeiblok v.a. 18:00 – 19:00 – 20:00 – 21:00.
De beschikbare blokken zijn te zien in het digitaal reserveringssysteem. Zodra verantwoord worden roeiblokken weer vrijgegeven.

Gedeelte vlot gereserveerd voor instructie
Drie van de vijf vlotten aan de noordkant (kant Reeuwijk) zijn tijdelijk exclusief voor de skiffopleiding gereserveerd. Tijdens de eerste balansoefeningen wordt er intensief lesgegeven op het vlot. Als de leerlingen eenmaal ‘los zijn’ wordt het aantal vlotten, gereserveerd voor instructie, teruggebracht naar 2 vlotten of minder. Er wordt een bordje/markering geplaatst op het vlot om de benodigde ruimte aan te geven.

Dit vraagt mogelijk iets meer geduld van de roeiers die rond achten / half negen van het water of op het water komen. De CV zal zoveel mogelijk helpen om de doorstroom erin te houden.

Roeirichting
De skiffcursisten blijven in het begin aan de noordkant. De vrije roeiers gaan tijdens lesmomenten meteen zuidwaarts richting Gouda. Blijf met name na de bocht roeien, net zoals in eerdere jaren, om de cursisten ruimte te geven voor hun oefeningen.

Ergometers op het oude vlot in de haven
Tijdens de skiffopleiding wordt er zo nu en dan gebruik gemaakt van de ergometers. Dit mag alleen buiten en dus worden er ergometers naar het oude vlot in de binnenhaven verplaatst. De instructeurs en cursisten houden rekening met de zeilers die op dit deel van de steiger actief zijn.

Afsluitend, om voldoende ruimte voor het vrije roeien te houden, zijn de lesmomenten beperkt tot één in plaats van twee keer per week en voorlopig geen lesmoment op de zaterdagochtend. Zo houden we rekening met elkaar en kan iedereen ondanks de beperkingen door de coronamaatregelen met alle plezier genieten van het roeien. Van beginners tot en met de fanatieke bliktrekkers.

Voor het protocol roeien en zeilen, zie pagina https://www.roeienzeil.nl/vereniging/protocollen-in-verband-met-coranavirus/

No comments yet.

Geef een reactie