Blik voor Henriëtte en Annelotte op Jeugdhead 2018

(3 april 2018, André Beerthuizen)

Op zaterdag 31 maart j.l. startten in Amsterdam 19 dubbeltweetjes in het meisjes-16 veld.  Onder hen onze eigen wedstrijdroeisters Henriëtte en Annelotte Maitland. Als eerste Goudse ploeg traden zij aan in de spiksplinternieuwe outfit van Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’.

’s Morgens vroeg weg uit Reeuwijk, rugnummers gehaald bij RV De Hoop, de oudste roei- en zeilvereniging van Nederland, boot opriggeren bij een andere oude roei- en zeilvereniging, Poseidon. Voorbespreken: wat zijn de accentjes van de afgelopen trainingen, welke bruggen en bochten zijn beslissend voor ‘net wel/net niet’ in de voorste gelederen eindigen, kun je de langzaamste voorgangers uit het meisjes-18 veld gebruiken als springplank? Om 10:10 uur het water op, laatste contactmomentje met ‘de wal’. Vanaf dat moment: eigen coconnetje (de rest van de wereld bestaat pas weer over een uurtje), inroeien, gevoel van de trainingen opzoeken en verankeren, fel starten en raceplan uitvoeren.

Over de rest kunnen we kort zijn. Het raceplan werd uitgevoerd: boeg (en dus stuur) Henriëtte voer op decimeters van de woonboten en op centimeters van de wallekant in de Omval (2,5 km = 2,5 km en geen decimeter meer). Annelotte sloeg in strak tempo 32 voor, de voorsprong op voornaamste concurrent RV Alphen groeide tot maar liefst 15 seconden! Bij de Berlagebrug hoorde Henriëtte zelfs de inpikken van het meisjes-18 veld en de laatste boot van dat veld fungeerde vanaf dat moment als haas en was op de finish figuurlijk het haasje. In een verpletterende tijd van 9:21.71 waren de zusjes niet alleen snelste in hun meisjes-16 veld, maar ook van het gehele meisjes-18 veld, een prestatie van formaat! Roeisters, roeimoeder Anke Hilse, coaches en thuisfront aan de livestream, allemaal met een big smile, een ontploffende Whatsapp en 2 prachtige HEAD-blikken rijker, maakten dit tot alweer een heerlijk roeiweekend (na alle ergometerblikken en een blik op de Winterwedstrijden).

I love it when all plans come together. En raceplannen uitvoeren, dat kunnen deze kanjers als de beste. En wél het eerste Gouda-blik in het nieuwe pakje hè? Zou het geholpen hebben? Zie de foto van de stralende dames en oordeel zelf.

No comments yet.

Geef een reactie