Coachroeien

(1 februari 2019, Roeicommissaris / Jaap de Vries)

Naar aanleiding van de positieve uitkomst van de informatiebijeenkomst op 24 januari j.l. hebben we besloten om te gaan starten met coachroeien. Het coachroeien is bedoeld voor C-materiaal roeiers, die na een aantal jaren roeien de techniek willen bijwerken en in een team beter recreatief willen roeien. Dit initiatief komt tegemoet aan de wensen die door leden via de roei enquête 2018 werden geuit.

Het uitgangspunt van coachroeien is om met behulp van video opnames en ergometer 1 x week een aantal roei routines in de boot te oefenen. Coaching wordt gegeven door een ervaren roeier/instructeur, 1 coach op 4 roeiers. Coachroeien is zelflerend, men kan na ca. 10 weken in een eigen groep of in datumprikker verband verder roeien. Het voorstel is om coaching beschikbaar te maken in de blokken: april-juni en augustus-oktober.

Daarnaast denken we aan 4 roeiclinics op zaterdagmiddagen in het seizoen voor bestaande ploegen met na afloop een borrel en eten op de club. Clinic en coachroeien hebben tot doel te schaven aan de roeitechniek en verbeteren van de sociale cohesie. Geef je concrete belangstelling aan en schrijf je via E-Captain/MijnRoeienzeil in, dan kunnen we je verder informeren over geschikte coachroei vorm en tijden (we hebben nu 1 april a.s. als fictieve startdatum gekozen van deze nieuwe activiteit).

In volgende nieuwsbrieven (en op de website) zullen we binnenkort met meer gedetailleerde informatie komen. Voor meer informatie kun je ook Jaap de Vries aanspreken.

No comments yet.

Geef een antwoord