Coachroeien

Het coachroeien is bedoeld voor C-materiaal roeiers, die na een aantal jaren roeien de techniek willen bijwerken en in een team beter recreatief willen roeien. Dit initiatief komt tegemoet aan de wensen die door leden via de roei-enquête 2018 werden geuit.

Het uitgangspunt van coachroeien is om met behulp van video opnames en ergometer een aantal roei routines in de boot te oefenen. Coaching wordt gegeven door een ervaren roeier/instructeur, 1 coach op 4 roeiers. Coachroeien is zelflerend, men wordt verwacht na een clinic in een eigen groep of in datumprikker verband verder te roeien en de verbeterpunten zelf te oefenen.

Coachroeien is beschikbaar in 2 seizoensblokken: blok 1 april-juni en blok 2 augustus-oktober a.s. in de vorm van roeiclinics op zaterdagmiddagen, in het seizoen gepland voor bestaande ploegen, met lunch en na afloop een borrel op de sociëteit. Op verzoek kan een coach ook aan boord stappen voor individuele- dan wel teamcoaching. Geef je concrete vragen over coachroeien aan bij inschrijving platform roeiactiviteiten, zodat we je verder kunnen informeren over een geschikte coachroei vorm en tijden.

Je kunt deelnemer worden van het coachroeien door het verzoek en jouw e-mailadres te sturen naar de coördinator. Aan coachroeien kan iedereen met een BRO-diploma, die al een jaar ervaring heeft opgedaan met recreatief roeien, deelnemen. De roei- en stuurvaardigheid worden beoordeeld met een 0-meting door ervaren coaches en/of oud-instructeurs. De coach roeidata worden geregeld na aanmelding via een eigen besloten datumprikker groep.

Coördinator coachroeien: Jaap de Vries recreatieroeien@roeienzeil.nl
Voor verdere vragen over platform roeiactiviteiten: recreatieroeien@roeienzeil.nl