Inschrijvingen voor roeiopleidingen 2019 geopend

(30 januari 2019, Roeicommissaris)

Inmiddels zijn de inschrijvingen voor de opleidingen roeiseizoen 2019 geopend. De inschrijvingsmodule is via MijnRoeienZeil te bereiken.

De volgende opleidingen zijn beschikbaar:

Basis roei opleiding: voor de beginnende roeier. Dit zijn vooral nieuwe leden maar ook leden die tot nu toe als zeiler te boek staan en ook willen leren roeien. De opleiding zal er dit jaar iets anders uitzien dan de afgelopen jaren. Voorlopige informatie is terug te vinden op de website onder opleidingen. Maar inschrijven is nu al mogelijk. We starten in april a.s. met twee groepen, en naar verwachting zal er ook een groep eind mei starten en rond augustus.

Goudse MijlTraining: voor de sportieve roeier die de basis roeiopleiding heeft afgerond en wil proeven aan het roeien van wedstrijden. De opleiding beoogt je roeitechniek en uithoudingsvermogen op zodanig niveau te brengen dat je aan het einde van het seizoen mee kunt doen om de prijzen bij de Goudse Mijl (onze eigen roeiwedstrijd op de plas over 1609 meter).

Jeugdinstructie: voor de jeugd van 10 t/m 18 jaar. Leren roeien voor de jeugd in een skiff. Op woensdagmiddag of zaterdag einde ochtend.

Cursus Ongestuurd Roeien: een vervolg op de basisroeiopleiding, waarbij je leert roeien in een ongestuurde C3. Dit vraagt uitstekende stuurvaardigheden en daar ligt dan ook de focus op.

Skiffinstructie: inschrijving voor de skiffinstructie was al eerder live gegaan (aangekondigd in nieuwsbrief einde vorig jaar). Wegens overweldigende belangstelling zit deze opleiding op het moment al vol.

Daarnaast zijn we momenteel bezig om het zogenaamde coachroeien op poten te zetten. Coachroeien beoogt om de roeitechniek weer eens aandacht te geven bij roeiers die al jaren zelfstandig roeien, maar zal daarnaast ook een platform bieden om anderen binnen de vereniging te leren kennen. Meer informatie elders in deze nieuwsbrief.

One Response to Inschrijvingen voor roeiopleidingen 2019 geopend

  1. Monika Milz 12/02/2019 at 22:54 #

    Ik wil me graag inschrijven voor de basis roeiopleiding maar kan op de site niet goed vinden hoe dat werkt.

Geef een antwoord