Coachroeien

Het coachroeien is bedoeld voor C-materiaal roeiers, die na een aantal jaren roeien de techniek willen bijwerken en in een team beter recreatief willen roeien. Dit initiatief komt tegemoet aan de wensen die door leden via de roeienquête 2018 werden geuit.

Het uitgangspunt van coachroeien is om met behulp van video opnames en ergometer 1 x week een aantal roei routines in de boot te oefenen. Coaching wordt gegeven door een ervaren roeier/instructeur, 1 coach op 4 roeiers. Coachroeien is zelflerend, men kan na ca. 10 weken in een eigen groep of in datumprikker verband verder roeien. Het voorstel is om coaching beschikbaar te maken in de blokken: april-juni en augustus-oktober a.s..

Daarnaast denken we aan 4 roeiclinics op zaterdagmiddagen in het seizoen voor bestaande ploegen, met na afloop een borrel en eten op de club. Clinic en coachroeien hebben tot doel te schaven aan de roeitechniek en verbeteren van de sociale cohesie. Geef je concrete belangstelling aan bij inschrijving via E-Captain/MijnRoeienzeil, dan kunnen we je verder informeren over de geschikte coachroei vorm en tijden. We gaan van start in de week van 8 april a.s.

In volgende nieuwsbrieven (en op de website) zullen we voor de start in april met meer gedetailleerde informatie komen. Voor meer informatie kun je ook Jaap de Vries (jaapdevries1954@gmail.com) aanspreken.