De Goudse Mijl

Na twee jaren met Corona-beperkingen kon de Goudse Mijl weer plaatsvinden in optima forma. Fijn om weer met ruim 80 ploegen verspreid over de dag op de RZVG aanwezig te zijn.

Vanaf 8.00 uur in de ochtend waren de hekken geopend, de banen lagen mooi klaar op de ’s Gravenbroekse plas en de deelnemers druppelden langzaamaan binnen. Het was tot het laatste moment nog wel spannend hoe het weer zou zijn. Het was een regenachtige dag met af en toe een harde windvlaag. Dit was bijzonder vervelend toen in de ochtend de skiffeurs en de meisjes dubbeltwee op het water waren. Een hele prestatie om dan de Goudse Mijl te roeien, chapeau!

Er namen dit jaar ook ‘nieuwe’ verenigingen deel aan de GM zoals TOR uit Tilburg en Honte uit Middelburg. Volgend jaar hopen we de Alkmaarssche Roei- en Zeilvereniging en Roeivereniging Rijnland weer te zien. Wat ook nieuw was, was dat er in de middag een dj en saxofonist waren om het geheel muzikaal te omlijsten. Dit droeg bij aan een gezellige sfeer in ons verenigingsgebouw. De barbemensing was top in orde en draaide soepel.

Ondertussen werden op de baan buiten mooie tijden geroeid. Vanaf het terras werden de roeiers aangemoedigd en met verrekijkers bekeken. In het algemeen ploegenklassement bedroeg de snelste tijd 06:28,9. De dames van Volantis staan met 06:42,4 op de vierde plek in het algemeen klassement.

Het was een mooie dag, dank aan alle vrijwilligers die hebben meegeholpen!

(29 september 2022 – Fenneke Hommel, GM commissie)

N.B. voor meer foto’s, zie: https://ilgv.nl/fotogallerij/

 

No comments yet.

Geef een reactie