Frieslandweekend 2022

Inmiddels een traditie! Eind juni, de 8e editie van het Frieslandweekend.

De locatie voor dit jaar wordt Rufus aan het Water in Broek, vlakbij het Sneekermeer, met afwisselend ‘Fries’ vaarwater in de omgeving. We zeilen in polyvalken met 3 á 4 personen per boot.

Doel van het weekend is om op een leuke en gezellige wijze tochten te varen en zeilervaring op te doen in omstandigheden die we in Reeuwijk niet kennen, zoals het opkruisen in druk vaarwater, vaargeulen, passeren van bruggen, maststrijken en sturen met een buitenboordmotor. Voor het meedoen is een redelijke zeilvaardigheid noodzakelijk en daarom gaan we uit van kielboot CWO-2.  Mochten er nog plaatsen beschikbaar zijn dan kan CWO-1 ook worden overwogen.

Het Frieslandweekend wordt van vrijdagavond 24 juni t/m zondag 26 juni 2022 gehouden. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om al op vrijdagavond te zeilen. De ontvangst is vanaf vrijdag 17.00 uur. Later op de avond arriveren kan ook en kun je aansluiten bij de vrijdagavondborrel.

Op zaterdagochtend gaan we, na het schippersberaad, rond 9.00 uur het water op.  Tussen de middag leggen we aan voor een lunch. ’s Avonds koken we zelf in onze groepsaccommodatie en is er een drankje op het terras. Op zondag nemen we de lunch mee en maken er opnieuw een leuke zeildag van. Het vertrek staat gepland om uiterlijk 19.00 uur, nog voorafgegaan door een eenvoudig diner. Heel fijn is dat Kees Stap mee gaat om de catering te verzorgen, met ondersteuning van corvéediensten.

Krijg je al zin en wil je mee? Schrijf je dan z.s.m. in. Vol = vol (28 deelnemers)!

De kosten voor het weekend bedragen  € 200,- per deelnemer. Dit omvat 2x overnachting, 2x ontbijt, 3x diner/maaltijd, 1x meeneemlunch. En 2 dagen + 1 avond extra zeilen in een valk.

Inschrijven voor het weekend via Mijn Roei en Zeil bij ‘Inschrijving Activiteiten’, o.v.v. CWO-niveau.

Er zal meteen een aanbetaling van € 75,- worden afgeschreven via E-Captain. Restant wordt eind mei verrekend met de commissie.

Voor alle vragen en speciale wensen: neem contact op met frieslandweekend@roeienzeil.nl.
Meer informatie op de website, onder ‘zeilen’.

Wij kijken uit naar een gezellig weekend in Friesland!

Organisatie Frieslandweekend 2022:
Mariëlle Cleophas, Nynke Fonteijn, Marijke van de Kamp, Diego Rijneker, Bronno van der Schans

(19 maart 2022, Nynke Fonteijn)

No comments yet.

Geef een antwoord