Gouda succesvol op meerdere fronten

(13 juni 2016, Toine Vergroesen)

Tijdens het afgelopen weekend werden in zowel Tilburg als Zaandam wedstrijden geroeid door onze jeugdroeiers.

Tilburg 11 / 12 juni 2016
Tijdens de ZRB roeiwedstrijden op het verbrede Wilhelminakanaal naast de Beekse Bergen hebben de Goudse roeiers Thomas Kolkman (18), Tom Kosse (17), Gert Velthuizen (16) en Sera Weevers (16) uitstekende resultaten behaald. De 5 junioren wedstrijden waarin gestart werd, leverden 2 overwinningen en 1 tweede en 2 derde plaatsen op.

Zaandam 11 juni 2016
Tegelijkertijd werden er bij de ZZV jeugdwedstrijden op zijkanaal G van het Noordzeekanaal door de zussen Annelotte (11) en Henriette Maitland (13) identiek goede resultaten behaald. De 5 wedstrijden waarin gestart werd, waarvan 2 op de roei-ergometer, resulteerden in 2 gouden, 1 zilveren en 2 bronzen medailles.

Zaandam

Zaterdag was ‘ladies day’. In Zaandam verpletterde Annelotte in de skiff voor meisjes tot en met 12 jaar het complete deelnemers veld zodanig, dat zelfs in de jongens skiff tot en met 14 jaar niemand sneller roeide. Ook op de ergometer (een roeimachine) haalde ze genadeloos uit met een nieuw persoonlijk record. Haar zus Henriette deed nauwelijks voor haar onder. In de skiff voor meisjes tot en met 14 jaar haalde zij een mooie bronzen medaille. Ook op de ergometer was zij derde in haar veld. Zusterlijk sloten ze de prijzenregen af met een mooie zilveren medaille in de dubbeltwee voor meisjes tot en met 14 jaar.

Annelotte en Henriette met de medaille oogst in Zaandam

Tilburg

Op hetzelfde moment, een goede 100 km zuidelijker, liet Sera zien dat wedstrijdsport en studie uitstekend te combineren zijn. Als 16 jarige hoort zij deze week dat ze met uitstekende cijfers geslaagd is voor haar eindexamen gymnasium. En afgelopen zaterdag wist zij haar prijzenkast aan te vullen door in de skiff voor meisjes tot en met 18 jaar een mooie overwinning te boeken.
Zondag moesten de jongens het stokje overnemen. Nadat Gert en Thomas zaterdag al een keurige derde plaats hadden behaald in de dubbeltwee voor jongens tot en met 18 jaar, roeiden ze zondag net als Tom in het individuele nummer (de skiff). Thomas roeide naar een derde plaats in zijn wedstrijd, Tom werd vlak achter de winnaar tweede. Gert deed het met afstand het beste. In de skiff voor jongens tot en met 16 jaar roeide hij een uitstekende race, resulterend in een overwinning met bijna 10 seconden (40 meter) voorsprong op de nummer twee!

Gert na zijn winst in de J16 1x

No comments yet.

Geef een antwoord