Road to Spain: WK RS Feva

(15 juni 2016, Zeilcommissaris)

Uitzending naar het WK
Onze RS Feva zeilers Pieter Bokhoven, Dirk Elderenbosch, Olivier Elderenbosch en Otto de Fraiture verheugen zich op hun deelname aan het WK in Spanje! Klik hier voor het artikel over deze helden dat in ‘Kijk op Reeuwijk’ stond.

Voorbereiding

(14 juni 2016, Olivier Elderenbosch)
Afgelopen weekend hebben we bij Roompot op de Oosterschelde gevaren. Dit was een open klassetraining waar wel 16 boten aan meededen, wat een groot aantal is voor de RS Feva klasse. Het was heel erg leerzaam om stroomtraining te krijgen van o.a. Daphne van der Vaart, die twee jaar geleden aan het WK Laser-radiaal deelnam in Santander. Zij gaf handige tips & trics over hoe je goed met stroming kan omgaan bij bijvoorbeeld startjes en boei-rondingen.

Na de dag op het water te hebben doorgebracht gaf Daphne een interessante presentatie over hoe het er straks daadwerkelijk in Santander aan toe gaat. We leerden over de wind- en zeestromingen en over de mogelijke course-areas waarin gevaren zou kunnen worden.

Al met al was het een hele leuke, interessante dag die goed heeft bijgedragen aan onze voorbereiding voor het WK!
[column-half-1]WK1    [/column-half-1]
[column-half-2]
WK0[/column-half-2]      
Trainingsweekend Scheveningen
Naast deze klassetraining als voorbereiding op het WK, hebben de RS Feva’s van Team Rotterdam (waaronder de 2 RZVG Feva’s) het weekend van 4 en 5 juni in Scheveningen getraind met ondersteuning van de Springbok. Foto’s van dit trainingsweekend zijn te bekijken door hier te klikken.

Foto’s: Winand de Fraiture

No comments yet.

Geef een antwoord