Goudse junioren roeiers bijten van zich af in Gent

Op de Internationale Gent May Regatta hebben de junioren wedstrijdroeiers van Gouda zich afgelopen weekend vooraan laten zien. Tegen ploegen uit België, Cyprus, Frankrijk, Ierland, Nederland, Portugal en Spanje, is in verschillende samenstellingen met 14 ploegen deelgenomen aan 9 wedstrijden verdeeld over 3 categorieën. Met 2 keer zilver, 6 heat overwinningen en 4 tweede plekken waren de resultaten uitstekend.

De races voor de junioren worden in heats van 5 afgelegd en uiteindelijk wordt een totaalstand per wedstrijd opgemaakt. De velden waren groot. Vooral de jongens skiff tot en met 14 jaar was met 55 inschrijvingen flink bezet. Je moet dus een beetje mazzel hebben dat je een of meerdere goede tegenstanders hebt geloot in jouw heat, anders ben je meer een tijdrace aan het roeien. En een bekende voetballer merkte eens terecht op: ‘Wie er niet is, die kun je niet verslaan’.

De meisjes hadden voor deze wedstrijd hun krachten gebundeld door in verschillende combinaties samen te varen met roeisters van roeiverenigingen Iris, DDS en Het Spaarne. Zaterdagavond werd met dit bonte gezelschap roeiers en coaches een voedzame pasta maaltijd genuttigd op de organiserende vereniging, waarna we richting camping vertrokken. De jongens hadden zaterdag maar een wedstrijd geroeid, dus hebben ze ’s avonds fietsen geregeld om de omgeving te verkennen. Voor de coaches mooi tijd om onder het genot van een lekker Belgisch biertje nog even wat oude verhalen op te halen.

Zondag deed zijn naam eer aan en smeren was dan ook aan de orde van het dagdeel. De roeiprestaties waren vergelijkbaar aan die van zaterdag en de wedstrijden werden afgesloten zoals ze begonnen waren, met zilver. Aansluitend werd eerst de hexagonaal dichtste bolstapeling toegepast om alle wingriggers in de auto te krijgen. Daarna werd de aanwezige frietkot leeggekocht om de knorrende magen te vullen. Het late vertrek mocht niet baten omdat een auto met panne de Kennedytunnel bij Antwerpen blokkeerde, waardoor we alsnog in de file kwamen en pas na half tien in Gouda aankwamen.

(9 mei 2022, Toine Vergroesen)

 

No comments yet.

Geef een antwoord