Jeugd weer het water op!

(4 mei 2020, Marjolijn Hendriks)

Afgelopen zaterdag zijn de jeugdroeiers weer begonnen!

Voor hen betekende de start extra sop-inspanningen om hun roeiriemen schoon te maken. Maar dat had iedereen er wel voor over. Met de nodige voorzorgsmaatregelen n.l. het goed schoonmaken van de boten en roeiriemen en natuurlijk het bewaren van 1,5 meter afstand, was het voor iedereen weer heerlijk om de boot in te stappen en lekker het water op te gaan.

‘Het was voor iedereen wel even wennen’ aldus jeugdroei-instructeur Arie-Maarten de Bruin, ‘zowel voor de instructeurs als de jeugdleden, maar met een goede voorbereiding was de eerste roeidag weer een succes. De jeugdleden hebben heerlijk in een skif (eenpersoonsboot) geroeid, dus dan is 1,5 meter afstand houden geen enkel probleem’.

Afgelopen weekend hebben ook jeugd-zeilinstructeurs de voorbereidingen gedaan door alle zeilboten uit de winterstalling te halen en zijn zelf ook weer in een zeilboot gestapt.

Zij kregen training om aan hun eigen vaardigheid te werken. Er stond zondag een heerlijk windje waardoor het weer genieten was op het water na zovele weken binnen blijven. Ook volgend weekend bereiden zij zich nog voor.

De lessen voor de jeugdzeilers starten 16 mei a.s.

Iedereen heeft er weer zin in!

 

No comments yet.

Geef een reactie