We gaan beginnen…

(29 april 2020, Voorzitter)

Jarenlang werd deze zin gebruikt bij de opening van een talkshow. Nu kan ik het eind april eindelijk ook zeggen.

Het is nog pril, alleen de leden tot en met 18 jaar mogen met sporten beginnen, maar het is een begin. Dat gaat overigens niet zomaar. Want we moeten rekening blijven houden met de maatregelen om besmetting te voorkomen. De roei- en zeilcommissaris hebben een protocol opgesteld dat in overeenstemming is met het protocol van het NOC/NSF. Dit protocol is ter goedkeuring aan de gemeente aangeboden en is ook leesbaar op de website. Als je wilt gaan sporten, lees dit protocol dan ook goed door. Dat geldt ook voor de ouders van deze roeiers en zeilers. En houd je aan het protocol. Wij willen namelijk allemaal gezond blijven en ook al is dat iets wat nog niet bij deze leeftijdsgroep past, let een beetje op elkaar. In de tijd van het Coronavirus is dat even niet erg.

Op de vereniging zijn maatregelen genomen, zodat je veilig kan sporten, speciale vakken om je boot op te tuigen, boten die op veilige afstand al klaar liggen op de steiger, handgel op strategische plaatsen en natuurlijk schoonmaakmiddelen om te zorgen dat de boot na gebruik ook veilig is voor de volgende sporter enz.

Kijk iedere keer als je gaat sporten vooraf op de website of alle regels nog hetzelfde zijn. Veranderende regels horen helaas bij dit nieuwe virus.

Hopelijk kunnen ook de leden ouder dan 18 jaar binnenkort gaan sporten, maar houdt er allemaal rekening mee dat er allerlei voorwaarden aan verbonden zullen blijven, mogelijk wel eens gedurende het hele seizoen.

Wat was het weer overigens in tegenspraak met de ernst van de omstandigheden! Iedere keer als ik even op de vereniging kwam en die mooie strakblauwe lucht zag, deed het mij verdriet om geen activiteit op de steiger te zien. Dat is nu voorbij…en ik hoop van harte dat dat zo blijft!

Blijf allemaal voorzichtig en voor de jeugd, ik wens jullie allemaal heel veel plezier bij het roeien en zeilen.

Chris Stoffer

Klik hier om naar de pagina Protocollen in verband met het coronavirus te gaan.

No comments yet.

Geef een reactie