Jeugdroeiweek 2021 groot succes

Van maandag 19 t/m vrijdag 23 juli organiseerde de RZVG voor de tweede keer een roeiweek voor de jeugd van Gouda en omgeving. Doel was om kinderen op een leuke manier met de roeisport kennis te laten maken. Het maximale aantal van 15 kinderen in de leeftijd van 9 tot 16 jaar heeft hieraan deel genomen.

Maandagochtend verzamelden Elaine, Eline, Emmylou, Florien, Gerben, Jurre, Luna, Mees, Rinse, Sammy, Simon, Tijn en Timme zich in de roeiloods, waarvan een gedeelte was ingericht als chill- annex lunchruimte. Daar maakten zij kennis met elkaar en met hun instructeurs, die hun die week de beginselen van het roeien zouden bijbrengen. Door de week heen waren dat, deels in wisselende samenstelling, Sjoerd, Wouter, Alix, Bente, Hugo, Neri, Wendy, Tim, Michael en Cas.

Het programma was simpel: elke dag roeien, lunchen/chillen/spelletjes, roeien, zwemmen. In tegenstelling tot vorig jaar werd direct begonnen in skiffs, en niet in Edons. Dat bleek een gouden greep, omdat er veel sneller vorderingen werden gemaakt. Later werd ook in C-vieren geoefend om samen te roeien. Sommigen waren in het begin nog wat onzeker, maar gedurende de week verdween dat geheel. Woensdag werd in C-vieren geoefend om samen te roeien en werd, voor 1 keer in Edons, een roei-quiz op het water gevaren, waarbij opdrachten moesten worden uitgevoerd en de basiskennis van de roeiers werd getest. De lunch die dag werd verzorgd door Arie Maarten en Frank met zelfgebakken pannenkoeken. Daarbij wist Rinse het record van vorig jaar (9) met 1 pannenkoek te verbeteren.

Donderdag was iedereen voldoende geoefend om in C-vieren een tocht over de plassen te maken met een ruime tussenstop op Twaalfmorgen. Vrijdag werd de week afgesloten met wat wedstrijdjes in skiff, dubbeltwee met een instructeur en 100 m op de ergometer en/of capriolen uithalen in skiff. Die middag werden de gebruikte boten gepoetst en daarna volgde de feestelijke afsluiting met de uitreiking van het diploma roeivaardigheid, dat door iedereen met vlag en wimpel was gehaald. Na afloop werden, onder het genot van een Reeuwijkse pizza, de instructeurs door Irene nog even speciaal in het zonnetje gezet voor hun geweldige begeleiding. Dankzij hen hebben alle deelnemers een geweldige week gehad èn de basis van het roeien onder de knie gekregen.

(3 augustus 2021, Toine Vergroesen)

One Response to Jeugdroeiweek 2021 groot succes

  1. Irene Wattel 04/08/2021 at 10:39 #

    Leuk stukje Toine! Zo was het. Geslaagd voor de deelnemers maar zeker ook voor de eigen jeugd die weer gegroeid zijn als instructeurs.

Geef een reactie