Nieuwe kledinglijn dichterbij: stem mee!

(30 april 2017, Commissaris Verenigingsleven)

Vergeet niet je stem uit te brengen onderaan dit bericht! Klik op “vote as anonymous user” als hierom gevraagd wordt.

We hebben een prachtige sociëteit op een nog mooiere locatie met een fantastische vloot. Het wordt tijd dat we die trots ook in onze kleding gaan uitstralen en dat we herkenbaar zijn als leden van Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ !

Omdat het aankopen van officiële clubkleding op dit moment wat ondoorzichtig is en leidt tot een ‘eigen interpretatie’ van rode broek/wit shirt, zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om een mooie kledinglijn op te zetten. Dit is vooral voor de competitie-roeiers van belang, aangezien zij in voorgeschreven kleding de wedstrijden moeten roeien. Maar ook voor de recreatieve roeiers is het prettig als zij herkenbaar zijn als zij tochten varen. Uiteraard is er ook gedacht aan de toepasbaarheid voor de zeilers.

Een eensluidende outfit vergroot de uitstraling van onze vereniging; zowel op onze eigen steigers als op de momenten waarop wij elders ‘Gouda’ vertegenwoordigen.

Het onderwerp is tijdens de afgelopen ALV aan de aanwezige leden voorgelegd; de reacties waren positief. Afbeeldingen van de conceptontwerpen hangen nu in de sociëteit; kijk eens wat je ervan vindt.

Er zijn twee verschillende ontwerpen. Hierbij een korte toelichting op de gedachte achter de ontwerpen:

Ontwerp  optie A:
Hier is gekozen voor twee dunne rode biezen waardoor een brede effen witte band ontstaat. De zijkant van het shirt komt hierbij niet terug in de baan van de korte broek en stopt dus abrupt bij de broek. Het roeipakje zal dan hetzelfde ontwerp moeten krijgen (verplichte uniformiteit van de KNRB)

Hier verwijzen de rode strepen op de rug van het shirt naar de strepen op de roeibladen (één van de herkenningspunten voor ‘Gouda’) en komen die strepen aan de zijkant van de broek terug.

Ontwerp  optie B:
De rode zijkant van het shirt loopt door in de baan van de korte broek. Het geheel oogt dan hetzelfde als het roeipakje.

Ook hier verwijzen de rode strepen op de rug van het shirt naar de strepen op de roeibladen. Aan de zijkant van de broek komen deze strepen in het wit terug.

De overige items (turtle, singlet, regenjack, windjack, lange broeken, sweaters etc) zullen in dezelfde stijl zijn als het gekozen ontwerp, waarbij sommige kledingstukken in de kleur rood of zwart. Bij de lange broeken kan de strakke lange tight (alleen in zwart) zowel met als zonder de rode korte broek worden gedragen. De wijdere trainingsbroek kan ook in het rood worden geleverd en over de korte broek worden gedragen. De plaatjes van alle ontwerpen zijn te zien in de sociëteit.

Wij zijn tot een keuze gekomen waarbij de kleuren rood/wit behouden blijven, er onderscheidend vermogen is naar de andere verenigingen en de herkenbaarheid wordt vergroot ten opzichte van het huidige effen rood/wit.

Van de 4 leveranciers  waar offertes zijn aangevraagd en voorstellen zijn bekeken, is heeft het bedrijf Lorini onze voorkeur i.v.m. prijsstelling, kwaliteit, aanbod, flexibiliteit en service.

Tip: Wacht nog even met de aanschaf van dure kleding tot de officiële clubkleding beschikbaar is!

Breng je stem uit vóór 1 juli a.s. In de najaars ALV wordt de definitieve collectie voorgesteld.

Naar welke combinatie gaat jouw voorkeur uit?

12 Responses to Nieuwe kledinglijn dichterbij: stem mee!

 1. Manfred Albersen 01/05/2017 at 18:29 #

  Ik heb toevallig vandaag nog een email gestuurd aan het bestuur omdat ik niet wist hoe ik kon reageren.
  Mijn belangrijkste commentaar betreft de naam GOUDA die de ruggengraat zou moeten gaan accentueren, dit vind ik ongepast en foeilelijk. Dit geldt in iets mindere mate maar dan toch ook voor de GOUDA tekst op de broek.
  Zie verder mijn email waaraan ik refereer. Har Manfred Albersen

  • Jeanneke van meulebrouck namens Feniks 10/05/2017 at 10:08 #

   Feniks als ploeg heeft de volgende aanbevelingen.
   1 optie b vinden wij mooier
   2 letters op de belijning van de broek laten los is de ervaring
   3 wij missen een vrouwvriendelijk shirt met korte mouw en een v hals
   4 de turtle graag in een dunne versie met een zakje op de rug voor kleine dingen

 2. Anne Kamphuis 01/05/2017 at 18:39 #

  Als competitie (wedstrijd) roeier verzoek ik dringend om ook wedstrijdkleding in de clublijn mee te nemen: een echt T-shirt zonder verstikkende hoge hals (echt killing bij inspanning) met verlengd rugpand en van serieus ademend/waterdoorlatend materiaal. Daarnaast een rode korte broek met dubbel gevoerd zitvlak (roeigoed levert dergelijke broeken) en tot slot een singlet (shirt zonder mouwen met verlengd rugpand).

  En verder stel ik voor om ook een goed wind/regenjack liefst van ademend materiaal (gore tex 3) in deze lijn mee te nemen.

  Gezien het grote en sterk groeiende aantal competitie roeiers van onze vereniging verzoek ik dringend om deze aanvullingen mee te nemen in het voorstel. Ze kunnen in beide opties meegenomen worden.

 3. Paula Veenman 01/05/2017 at 19:10 #

  Optie B TOP !

 4. Rick Pattipeilohy 02/05/2017 at 08:16 #

  Optie A oog waarschijnlijk wat subtieler, mooi design.
  Ik ga toch voor optie B. Deze valt wat meer op en we mogen ook herkend worden.

 5. Anneke Stuip-van Wageningen 02/05/2017 at 13:37 #

  Hele goeie actie dat er nu eindelijk zo goed onderzoek naar is gedaan. Chapeau!!

 6. Willem Kooijman 03/05/2017 at 08:38 #

  Prima initiatief; hoop dat jullie een andere winkel dan Verzijl als verkoopkanaal gebruiken; daar was de service de laatste jaren abominabel en 1 van de redenen , waarom men zelf maar iets bedacht wat in de buurt kwam van onze clubkleding.

 7. Nancy Davilar 12/05/2017 at 21:36 #

  Dank voor de reacties tot dusver.

  De diverse reacties nemen we mee in de overwegingen naar het definitieve ontwerp.

  De firma Lorini is leverancier van de roeikleding van de KNRB. De kwaliteit is uitstekend en de wedstrijdkleding is speciaal gemaakt voor roeiers. Op de afbeeldingen in de sociëteit staan de mogelijke verschillende items en van welk materiaal deze gemaakt zijn. Deze afbeeldingen blijven tot 1 juli in de sociëteit hangen.

  Met vriendelijke groet, de kledingcommissie

  • Matthijs 30/05/2017 at 10:58 #

   Optie A met de broek van optie B

 8. Ans 20/05/2017 at 08:04 #

  Ik vind het mooie ontwerpen en heb niet echt een voorkeur.
  Wat ik wel belangrijk vind is de materiaal keuze, dit geldt mn voor de shirts. Het ene materiaal gaat eerder en meer stinken dan het andere materiaal. (en de geur is er bijna niet uit te wassen)
  Het zou fijn zijn als daar naar gekeken wordt.

 9. Matthijs 30/05/2017 at 10:59 #

  Optie A met de broek van optie B

 10. Hans Vleugels 07/06/2017 at 14:23 #

  Mooie kledinglijnen! Ik geef voorkeur aan optie B. Ik sluit me ook aan bij Anne Kamphuis aangaande : korte broek met dubbelingen, een aansluitend goretex regenjackje (eventueel met capuchon in een hoesje rondom de kraag opgeborgen achter een rits), verder graag wat aandacht voor afsluitbare zakken op de rug voor kleine voorwerpen in de shirts).
  Verder is het “stinken” van de kleding wel een puntje (Zie ook Ans’ opmerking), in de goede, moderne kunststoffen is dat niet meer dan in katoen en als het niet anders kan mag het in de prijs terugkomen.

  Goed werk, dank voor jullie initiatief !

  Hans Vleugels

Geef een reactie