Roeimateriaal

(1 april 2018, Roeicommissaris)

Het nieuwe roeiseizoen is weer begonnen en het is daarom goed ook even een update te doen over het roeimateriaal.

Tijdens de wintermaanden heeft de klussenploeg een flink aantal boten onderhanden genomen en ook is er wat materiaal voor onderhoud naar Proteus gebracht. Er blijft echter ook genoeg te doen en om daar een goed zicht op te krijgen zullen we binnenkort en vlootschouw organiseren, waarbij alle boten grondig worden bekeken en wordt bepaald wat de status is en of er kleiner of groter onderhoud nodig is. Dat eventuele onderhoud zal daarna ingepland worden (vanzelfsprekend rekening houdend met het seizoen).

We zullen dit jaar weer een paar nieuwe boten aanschaffen. Op dit moment zijn we in vergevorderd stadium van bestelling van een nieuwe C boot. Uit inventarisatie onder vele leden is gebleken dat er behoefte is aan een C3x+. Dit type willen we dan ook graag aan de vloot toevoegen. Zo’n boot vult dan het gat tussen de C2/3 en de C4. Een C3 roeit plezieriger dan een C4 met een een lege plek. De levertijden bij de verschillende leveranciers blijken overigens erg lang te zijn, dus de verwachting is helaas dat deze boot pas ver in de tweede helft van dit roeiseizoen beschikbaar zal zijn.

Ook zullen we dit jaar twee nieuwe skiffs op skiff-2 niveau aan de vloot toevoegen. Deze skiffs zullen in het (middel) zware segment worden toegevoegd (waarvan 1 ter vervanging van bestaande zware skiff). Bovendien zullen voor het licht/midden segment twee skiffs vanuit de wedstrijdgroep doorgeschoven worden: de Juventas en na juli ook de Janus. Beide boten zijn op dit moment voor onderhoud bij Proteus en over een week of 2 weer beschikbaar. De Janus zal overigens in eerste instantie op toewijzing gaan.

Daarmee komt de skiffvloot wat meer in balans en past dan ook goed bij de wensen van de grote groep skiffeurs die we inmiddels op de vereniging hebben (mede als gevolg van het flink aantal leden dat de afgelopen jaren met succes de skiffopleiding heeft gevolgd).

Tot slot zullen we in mei een avond over het botenplan organiseren, waar je inzicht kunnen krijgen in de overwegingen met betrekking tot de aanschaf van de boten. Houdt de website in de gaten voor de juiste datum.

No comments yet.

Geef een antwoord