Lezingen in de sociëteit

Zondag 09 februari 2014, aanvang 14.45 uur

Achter de schermen bij Team Artemis tijdens de 34e America’s Cup
Oud-lid Matthijs van der Kroon zal op deze zondag voor het eerst komen vertellen over zijn ervaringen van de 34e America’s Cup. Matthijs was werkzaam als Software Developer bij Team Artemis, één van de uitdagers van de 34e America’s Cup.
Tijdens deze boeiende lezing zal Matthijs ons uitgebreid meenemen in de wereld van de America’s Cup. Hij zal ons vertellen over zijn rol binnen Team Artemis, welke uitdagingen de technologische ontwikkelingen met zich mee brachten en ook zal hij stilstaan bij het tragische ongeval waarbij Teamlid Andrew ‘Bart’ Simpson om het leven kwam.
Kortom, het zal een boeiend en indrukwekkend verhaal worden met spectaculaire beelden waarbij we echt een kijkje achter de schermen krijgen.

 

Zondag 2 maart 2014, aanvang 14.00 uur

Workshop splitsen
De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van touwwerk. Met het enorme aanbod is het voor veel zeilers lastig om de juiste keuze te maken. En om de optimale prestatie uit een lijn te halen, is het maken van de juiste oogsplits essentieel. Veel zeilers kunnen een oogsplits maken in een geslagen lijn, maar met gevlochten lijnen?

Jan-Willem Polman van de Lijnenspecialist leidt de workshop “Moderne splitstechnieken en materiaalkeuze”. Eerst zal hij een overzicht geven van de diverse kunststoffen en constructies die gebruikt worden voor de productie van lijnen. Ook legt hij uit wat het beste kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Al snel gaan de deelnemers daarna zelf aan de slag met splitspennen en diverse soorten lijnen. Elke deelnemer zal zelf twee tot drie splitsen oefenen.

Het doel is dat de deelnemer na deze workshop beter begrijpt welk materiaal te kiezen voor lijnen aan boord én zelf de geoefende touwsplitsen kan toepassen. Oefenmateriaal en splitsgereedschap WORDENwordt  tijdens de workshop ter beschikking gesteld.

Kortom, alle ingrediënten voor een leuke, gezellige en leerzame middag! Heb je interesse? Meld je dan zsm aan via zeilcommissaris@roeienzeil.nl
Aanmelding is noodzakelijk om de benodigde hoeveelheid begeleiding te kunnen regelen. Kosten zijn € 15,- p.p. te voldoen op de dag zelf.