Start Fifty Fit najaar 2023

Voor de leden, die hun conditie op peil willen brengen of willen behouden, organiseren we op de dinsdagmiddag sinds jaar en dag in het najaar en in het voorjaar een aantal lessen “Fifty-Fit”.   

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

  1. We beginnen in de sociëteit met gymnastiekoefeningen, de oefeningen worden gegeven door een oud-docent en zijn zo nu en dan best pittig;
  2. Vervolgens wordt een half uur op de ergometer getraind, of als het weer het toelaat, kunnen we ook de plas op. De keuze is aan de deelnemers. Voor de instructie op de ergometers hebben we zelfs een oud-wedstrijdroeier gestrikt.
  3. De middag wordt afgesloten met koffie en thee, een gezellig moment om bij te praten. Hiervoor vragen we een kleine bijdrage (€10 per seizoen).

Zowel tijdens de gymnastiekoefeningen, op de ergometers als in de boten worden oefeningen gedaan met het doel de conditie op een hoger peil te brengen en eventueel ingeslopen fouten in de roeihouding of roeihaal te corrigeren.

Ter afsluiting van de lessen wordt er traditioneel een excursie georganiseerd voor de deelnemers. Dit kan iets cultureels zijn maar ook een wandeling door de polder. Dit jaar is de excursie gepland op 12 december 2023.

Op dinsdag 10 oktober a.s. gaan we weer van start.
Let op: We beginnen om 13.30 uur (inloop vanaf 13.15 uur).

De coördinatie is in handen van Odette de Boer en Lokje Coenegracht.

Op dit moment kunnen we helaas geen nieuwe deelnemers toelaten, we zitten aan ons maximum. De sociëteit heeft niet meer ruimte en ook het aantal ergometers is beperkt.
Ben je toch geïnteresseerd, neem dan contact met ons op en wij kunnen jou op de wachtlijst plaatsen.

Mail de coördinatoren Fifty Fit via recreatieroeien@roeienzeil.nl

 

(11 september 2023 – Gwen de Vries, roeicommissaris)

No comments yet.

Geef een reactie