Start jeugdroeien op 9 mei

(16 april 2018, Roeicommissaris)

Ben je tussen 9 en 17 jaar, vind je het leuk op het water en ben je een beetje sportief? Kom dan naar het jeugdroeien!

Met name ook de zeiljeugd van onze vereniging nodigen we van harte uit om kennis te maken met het roeien, om zo onze club in de volle breedte te leren kennen.
Daarnaast kan het nu al leren roeien een prima voorbereiding zijn op je studententijd 🙂

Wanneer
Het seizoen start dit jaar op 9 mei (gevorderden beginnen eerder en hebben zelfs de winter doorgeroeid) en loopt door t/m september. In de zomervakantie roeien we meestal door. Je roeit minstens een keer per week, op woensdagmiddag tussen 16.00 en 17.45 u. Of op zaterdagmiddag tussen 12.00 en 13.45 u. Een roeiles duurt ruim 1 uur en soms zijn we zo druk bezig dat het vanzelf wat langer wordt.
Mocht er heel veel interesse zijn dan breiden we uren wat uit (woensdag 13.30 uur en zaterdag 14 uur).

Alleen of met z’n allen
Goed roeien leer je natuurlijk in ‘n skiff (éénpersoons), maar heb je al wat ervaring dan kan er ook geroeid worden in een dubbeltwee of soms in een groter boottype. Hoe het precies uitpakt is onder andere afhankelijk van wat je zelf wilt. Wil je twee keer per week roeien, liefst in een ploegje, vooral niet te hard of wil je juist wedstrijden roeien? Laat het weten, dan proberen we er wat mee te doen. Het gaat er om dat je samen met je groepje en met hulp van je instructeur op een leuke manier steeds beter gaat roeien.

We doen trouwens nog meer, zoals een middag ‘stunten in de skiff’, op stap met een andere roeivereniging, een plassentocht en een wedstrijdje.

Competitie
Roeien kun je ook doen als wedstrijdsport. Je kunt al snel meedoen met de jeugdcompetitie; je vaart dan in een team 5x ‘uit’ en ‘thuis’ tegen verenigingen in de buurt. Dit zijn altijd spannende maar ook gezellige wedstrijden. Met twee keer in de week trainen kun je al aan de competitie meedoen.

Inschrijven voor de roeiopleiding kan via de website, maar kan eventueel ook per mail aan jeugdroeien@roeienzeil.nl

Contactpersoon:  Arie Maarten de Bruin 0182 – 532 995 ;  jeugdroeien@roeienzeil.nl

No comments yet.

Geef een reactie