Trainingen Competitief Randmeer Zeilen

(27 april 2019, Jan Willem Janse)

Donderdag 2 mei a.s. starten de trainingen voor iedereen, die meer zeilervaring wil opdoen en sportief en meer competitief wil leren zeilen.

Effectief hoog aan de wind varen, messcherpe overstagmanoeuvres, plat voor het lapje voor de wind of afkruisen? Leer je boot zo effectief mogelijk te varen. In de trainingen zitten ook spelelementen als oefenen van wedstrijdstarts en boeirondingen met slimme gebruikmaking van de wedstrijdregels.

De trainingen zijn van 19.00 tot 21.30 u met veel praktische training op het water met de Randmeer Tourings. Met inmiddels vijf (!) gelijkwaardige boten kunnen we prima onderling vergelijken welke keuzes effectief zijn in zeilvoering, koers, helling, etc.

Na het zeilen is op donderdagavond de bar nog open, dus dat biedt naast gezelligheid ook de gelegenheid om kort de theorie en regels te behandelen. De trainingen gaan door tot donderdag 27 juni, met een onderbreking op Hemelvaartsdag, tijdens de mini zeilweek.

De trainingen bieden een uitgelezen mogelijkheid om ook aan de zomerwedstrijden mee te doen bij Elfhoeven en bij onze RZVG. De zomerwedstrijden staan gepland voor 12 mei, 26 mei en 2 juni a.s., steeds op zondagmiddag. De opgedane vaardigheden in de praktijk brengen kan natuurlijk ook heel goed tijdens de dinsdagavond wedstrijden, die vanaf 7 mei tot en met 9 juli bij GWV Elfhoeven worden gehouden.

Aanmelden kan op MIJNROEIENZEIL via deze link. Er zijn geen kosten aan verbonden.

No comments yet.

Geef een antwoord