Volgende stap in het gebruik van boten

(26 mei 2020, Bestuur)

Op 20 mei zijn we op beperkte schaal gestart met het varen in meerpersoonsboten.

We kunnen nu een verdere uitbreiding per 27 mei a.s. aankondigen voor zowel het zeilen als het roeien.

Zeilen
Het is sinds 20 mei toegestaan om in de Randmeren met 2 personen (op 1,5 m afstand) en in de Centaurs met leden uit één huishouden te varen. We gaan daarom ook weer met diverse kielbootactiviteiten starten.

Op donderdagavond (start 28 mei) wordt er weer begonnen met de training competitief zeilen (de Randmeer touring en de Centaurs). Voor info, e-mail wedstrijdzeilenrandmeren@roeienzeil.nl.

Op de zaterdagmiddag (start 30 mei) en woensdagavond (start 3 juni) wordt er weer begonnen met het samen zeilen/coachzeilen.

Bij al deze activiteiten wordt het coronaprotocol in acht genomen. Er is helaas een beperkte capaciteit, dus vooraf aanmelden is essentieel. Meld je aan voor de betreffende app-groep.

Vanaf 27 mei is het nu ook mogelijk om, met gezinsleden, in de tweepersoons zwaardboten te varen; er zijn nu 2 RS feva’s beschikbaar. De Laser Vago volgt zo spoedig mogelijk.

Wellicht ten overvloede: houd rekening met de afschrijfregels; de boten zijn beschikbaar in het online reserveringssysteem.

Roeien
Het is vanaf 27 mei toegestaan om te roeien in een C2/3 door 2 personen, waarbij de middelste roeiplaats wordt vrijgehouden. Beide roeiers moeten wel in het bezit zijn van een COR-diploma.

Ook is het mogelijk in een gladde dubbeltwee en in de Tjif-Tjaf te roeien met leden uit hetzelfde huishouden.

De beschikbare boten zijn zichtbaar in het online reserveringssysteem.

De roei- en zeilcommissie gaan door met het voorbereiden van verdere uitbreidingen; deze worden na goedkeuring door het bestuur via de website bekend gemaakt.

Voor de meest recente versie van het protocol roeien en zeilen, zie pagina https://www.roeienzeil.nl/vereniging/protocollen-in-verband-met-coranavirus/

No comments yet.

Geef een antwoord