Watersportpaspoort

De CWO gaat met zijn tijd mee en heeft het oude systeem van zegels plakken en stempels zetten vervangen door een digitale versie. Vanaf dit zeilseizoen stapt de zeilinstructie van de RZVG over op het digitale watersportpaspoort.

Het watersportpaspoort is een webapplicatie waarmee de zeilinstructeur je vorderingen bijhoudt. Zijn alle eisen digitaal afgevinkt dan ontvang je het diploma per e-mail. Het watersportpaspoort vervangt hiermee de papieren vorderingenstaat en het papieren diploma. Het is nog wel mogelijk om met deze webapplicatie een papieren diploma te printen op speciaal papier van de CWO. In de loop van dit seizoen zoeken we uit of dit zinvol is. Het is met name voor de jeugd toch leuk om een echt ‘papiertje’ te ontvangen.

De zeilinstructeurs krijgen binnenkort instructie hoe deze webapplicatie werkt (‘Als instructeur word je in watersportpaspoort.nl gekoppeld aan één of meerdere cursisten. Je kunt de vorderingen van de cursisten bijhouden net zoals je dat deed met een papieren vorderingenstaat. Als de cursist aan het einde van de cursus een diploma heeft verdient, geef je dat in het systeem aan.’)

Wat verandert er voor jou als cursist?

Na het inschrijven voor een activiteit waarbij een CWO zeildiploma te behalen valt wordt je e-mailadres doorgegeven aan het watersportpaspoort. Je ontvangt een mailtje van het waterportpaspoort met een link. Dit gebeurt niet direct na je inschrijving, maar rond de start van de activiteit. Klik op de link om je wachtwoord in te stellen. Dan heb je een account aangemaakt bij het watersportpaspoort. Daarna kun je inloggen.

Je krijgt toegang tot je digitale leskaart waarop de instructeur je vorderingen bijhoudt en eventueel tips noteert. Je ziet welke diploma-eisen je behaald hebt en welke je nog moet halen voor je diploma.

In het menu kun je via ‘Mijn profiel’ je gegevens wijzigen of aanvullen, bijvoorbeeld met je geboortedatum en -plaats. Deze zijn nodig voor het uitgeven van het diploma. Als er gegevens ontbreken wordt het diploma niet uitgegeven.

Van jongere cursisten kan de ouder of verzorger inloggen om de vorderingen te bekijken.

Binnenkort leggen we uit wat de blauwe sterretje en de kolommen A, G en V betekenen.

(2 maart 2023, Winand, coördinator lasers)

 

No comments yet.

Geef een reactie