Watersportpaspoort

Watersportpaspoort wordt watersportdiploma

De Commissie Watersport Opleidingen (CWO) gaat met zijn tijd mee en heeft het oude systeem van zegels plakken en stempels zetten vervangen door een digitale versie: het watersportpaspoort (WSP) .

Vanaf zeilseizoen 2024 wordt het watersportpaspoort vervangen door het watersportdiploma.

De informatie hieronder heeft nog betrekking op het watersportpaspoort. We werken eraan om deze verouderde tekst up-to-date te maken.

Het WSP is een webapplicatie waarmee de zeilinstructeur je vorderingen bijhoudt. Zijn alle eisen digitaal afgevinkt dan ontvang je het diploma per e-mail. Het WSP vervangt hiermee de papieren vorderingenstaat en het papieren diploma.

Na het inschrijven voor een CWO-activiteit ontvang je een mailtje van de CWO met een link. Dit gebeurt niet direct na je inschrijving, maar rond de start van de activiteit.

Je krijgt hiermee toegang tot je digitale leskaart waarop de instructeur je vorderingen bijhoudt en eventueel tips noteert. Je ziet welke diploma-eisen je behaald hebt en welke je nog moet halen voor je diploma.

Van jongere cursisten kan de ouder of verzorger inloggen om de vorderingen te bekijken.

Voor cursisten

Je hebt je opgegeven voor zeilinstructie op de vereniging.  Je ontvangt een welkomsbericht via e-mail van het CWO. Deze e-mail ontvang je rond de start van de instructie. De CWO gebruikt het e-mailadres waarmee je je hebt opgegeven voor de zeilinstructie bij de vereniging. 

Je hebt nog geen account bij het watersportpaspoort?

Dan ontvang je een 2de e-mail met het bericht dat er een CWO-account voor je is aangemaakt. Volg de instructies in de e-mail op om je account te activeren. 

Naar je digitale leskaart

Ga naar de website watersportpaspoort.nl en log in met het e-mailadres waarop je je e-mails ontvangen hebt. Wachtwoord vergeten? Gebruik de Wachtwoord Resetten link onder knop inloggen.
Je komt nu op je Dashboard. Selecteer je naam. De mogelijkheid bestaat dat er meerdere cursisten op hetzelfde e-mailadres geregistreerd staan. Vandaar deze stap.

Je ziet nu je persoonlijke profiel met onderaan 2 tabbladen voor vorderingen en diploma’s. Klik op Vorderingen. Je leskaart wordt getoond. Zie je na je eerste les nog steeds geen leskaart, meld dat aan je instructeur.

Je kan ook via het menu (drie rode horizontale balkjes links van de tekst Watersportpaspoort) naar je vorderingen gaan

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris (22/03/2024 WdF)