Skiffinstructie

Skiffinstructie (Diploma E en F)

Glad leren roeien?

Heb jij de Voortgezet Roei Opleiding gevolgd en ben je nog niet uitgeleerd? Je kunt je roeihaal perfectioneren door te leren roeien in een skiff! Er is een Skiff opleiding voor beginners (Skiff 1) of gevorderden (Skiff 2). In de skiff 1 en skiff 2 opleiding is het mogelijk om respectievelijk het E en F diploma te behalen.

Voor wie

De Skiffinstructie is vooral geschikt voor de wat sportievere leden die van een uitdaging houden. Deelnemers moeten minimaal zwemdiploma A en B hebben.

Opzet cursus

Er zijn 2 niveaus skiffinstructie:

  • Skiff 1 (beginners) legt de focus op een goede coördinatie en bootbeheersing. Er is 1 lesmoment door de week (maandag tot en met vrijdag) en optionele extra les op zaterdagmiddag van 13:00 – 15:00 uur.
  • Skiff 2 (gevorderden) houdt in dat aan de coördinatie en bootbeheersing hogere eisen worden gesteld. De skiff 2 opleiding is een uitdagende opleiding waar het ook om de roeihaal gaat. Het bijbehorende F diploma is niet voor iedereen in een jaar haalbaar. Er is 1 lesmoment per week. Naast het lesmoment is er de mogelijkheid om extra te oefenen elke eerste zondag van de maand onder begeleiding van een coach. Van de cursist wordt verwacht dat er naast de aangeboden lessen wordt geoefend zonder instructeur (kilometers maken).

Je krijgt les in groepjes van ongeveer 6 roeiers met twee instructeurs. De lesmomenten worden in goed overleg tussen cursisten en instructeurs vastgesteld.

Wanneer beginnen we

De opleiding is van mei tot eind september. In 2024 starten we op 13 april met een introductie. 6 mei starten de skifflessen.

Kosten

Geen, behalve een bijdrage van 30 EUR voor de afsluitende avond.

Cursusmateriaal

In ‘MijnRoeienZeil – documenten’ (klik HIER), selecteer folder Roeiinstructie > skiffinstructie

Voor meer informatie mail skiffinstructie@roeienzeil.nl

Schrijf je in!