Skiffinstructie

Glad leren roeien?

Wil je glad leren roeien, in een wedstrijdboot of een skiff, volg dan de skiffopleiding. Om effectief te kunnen roeien in een skiff is een technisch goede haal onontbeerlijk. Je verbetert dus in de skiffinstructie je roeitechniek. Je volgt de skiff 2 opleiding met als doel roeien in skiff 2 boten en/of je aansluiten bij een wedstrijdteam.

Voor wie

De skiffinstructie is vooral geschikt voor de wat sportievere leden die van een uitdaging houden. Deelnemers moeten minimaal zwemdiploma A en B hebben.

Opzet cursus

Er zijn 2 niveaus skiffinstructie:

Skiff 1 legt de focus op een goede coördinatie en bootbeheersing. Er is 1 lesmoment door de week en op de zaterdagmiddag van 13:00 – 15:00 uur een roeiblok zelfstandig roeien met begeleiding.
Skiff 2 houdt in dat aan de coördinatie en bootbeheersing hogere eisen worden gesteld. Er is 1 lesmoment door de week met daarnaast minimaal 1 keer per week oefenen zonder instructeur (kilometers maken).

Je krijgt les in groepjes van ongeveer 6 roeiers met twee instructeurs. De lesmomenten worden in goed overleg tussen cursisten en instructeurs vastgesteld.

Wanneer beginnen we

De opleiding is van mei tot eind september. In 2023 starten we op 1 mei. Normaliter doe je één seizoen over één skiff niveau en kun je de instructie afsluiten met een diploma in oktober.

Kosten

Geen, behalve een bijdrage van 25 EUR voor de afsluitende avond.

Cursusmateriaal

In ‘MijnRoeienZeil – documenten’ (klik HIER), selecteer folder Roeiinstructie > skiffinstructie

Voor meer informatie mail skiffinstructie@roeienzeil.nl

Schrijf je in!