Cursus Ongestuurd Roeien

Cursus Ongestuurd Roeien (Diploma D)

Breid je roeimogelijkheden en -kunst uit!
Als je probleemloos zonder stuurman of -vrouw in een C3 de plassen rond wil gaan, door smalle slootjes wil varen, al roeiend scherpe bochten wil maken, dan kunnen wij (de COR-instructeurs) je de fijne kneepjes leren. In een samenspel van boeg- en slagroeier manoeuvreer je langs de moeilijkste bochten en doorgangen. Heb je de cursus goed doorlopen, dan kan je met de geleerde technieken ook met een C1 en C2 de plassen rond gaan. Ook kun je deze vaardigheden toepassen bij het varen en manoeuvreren in C4+ materiaal.

Voor wie

Voor roeiers met een behoorlijke roei-ervaring (minimaal 2 jaar) en liefst in het bezit van het diploma VRO (of vergelijkbare opleiding/ervaring; zeilervaring is ook een pré). We leren je niet meer de basistechnieken van het roeien en sturen. Ook het geven van juiste en duidelijke commando’s (leiding geven in de boot) moet geen probleem voor je zijn. We verlangen dus een bepaald instapniveau en zullen dit aan het begin van de cursus (al varend) beoordelen. Onze ervaring is dat dit voor de meeste mensen geen problemen oplevert.

Cursusdagen

De lessen voor blok I (vóór de zomervakantie) zijn op woensdagavond, aanvang 19.00 uur en na de meivakantie aanvang 19.30 uur.
LET OP! De lessen voor blok II (vanaf medio september) vinden vanwege de invallende duisternis niet meer in de avond plaats. In overleg kiezen we een ander tijdstip. Daarnaast raden we je aan om minstens 1x per week extra te oefenen. Door veel te varen krijg je de handigheden beter onder de knie.

Wanneer beginnen we

De cursus start woensdagavond 10 april 2024 (19.00 uur in de sociëteit) en loopt tot circa eind oktober. Inschrijven kan vanaf 1 februari 2024. Er is plaats voor maximaal 14 personen.

Kosten

De kosten blijven beperkt tot een bijdrage voor de afsluitende avond van 30 EUR. Dan krijg je ook je certificaat als je met goed gevolg de cursus hebt doorlopen.

Cursusmateriaal

Klik HIER voor het Leerplan Cursus Ongestuurd Roeien.

Klik HIER voor de Lessen Cursus Ongestuurd Roeien.

 

Voor meer informatie mail  Wim Hofmijster, cor@roeienzeil.nl

Schrijf je in!