Zaterdag 29 juni en 6 juli: Permanente bediening Driewegsluis en Goudse bruggen

(23 juni 2019, Gouds Sluiswachtersgilde)

Zou je ook weleens van Gouda naar de Reeuwijkse Plassen of vice-versa willen varen, maar is de beperkte bediening van de bruggen van de Karnemelksloot in Gouda en de Driewegsluis (Reeuwijkse Verlaat) een te hoge ‘drempel’? Pak dan op zaterdag 29 juni en/of zaterdag 6 juli a.s. je kans!

Na het enorme succes van de afgelopen zomer gaat het Gouds Sluiswachtersgilde in samenwerking met de gemeentelijke Havendienst dit jaar in herhaling en worden van ’s morgens 10.00 tot ’s avonds 20.00 uur de Driewegsluis en alle bruggen (in Breevaart, Karnemelksloot en Blekerssingel) permanent bediend.

Kom vanuit Reeuwijk naar Gouda om te genieten van de Goudse grachten, leg aan bij één van de steigers langs de Gouwe of de Haven, wandel op je gemak door het historische centrum, pak een terrasje om wat te drinken of te eten. Door de ruime sluis- en bruggenbediening tot 20.00 uur heb je zelfs de mogelijkheid om aan het einde van de dag nog wat te eten om dan vervolgens weer terug naar Reeuwijk te varen. Zorg dan wel dat je om uiterlijk 19.30 uur door de Kleiwegbrug bent gevaren om de laatste schut van de Driewegsluis van 20.00 uur te halen.

Of ga vanuit Gouda naar de Breevaart en de Reeuwijkse Plassen om daar een mooi rondje te varen en ook daar een terrasje te pakken. Voor de Reeuwijkse Plassen is wel een vaarontheffing nodig;

Aanschaf vaarontheffing

Voor de terugvaart naar Gouda is het van belang dat je om 19.30 uur weer bij de Driewegsluis bent, want dan vindt de laatste ‘schut’ richting Gouda plaats. In Gouda zelf worden de bruggen tot 20.00 uur bediend.

Uitgebreide informatie over de open bruggen route vind je HIER.

 

No comments yet.

Geef een reactie