Zeilweekend Zeeland 2019

(6 februari 2019, Jan Willem Janse)

Na het succes van vorig jaar gaan we dit jaar weer! Zeilen in Zeeland met een kajuitzeiljacht in het vaargebied Oosterschelde. We huren jachten van het type First 25.7 en First 31.7 en/of Hanse 315, voor 3 resp. 4 personen aan boord. Heb je minimaal je CWO – 2 diploma, dan dagen we je graag uit.
Vraag het aan degenen, die vorig jaar mee waren; dit wil je niet missen!

Wanneer
Vanwege het overvolle voorseizoen wijken we uit naar september, vrijdagavond 20 tot zondagavond 22 september.

Programma
Op vrijdagavond 20 september komen we tussen 17.00 en 18.00 uur aan in Bruinisse en eten we met elkaar aan boord. Met een relaxte avond aan boord bereiden we ons voor op een heerlijk zeilweekend. In geval van mooi weer kunnen we ook ‘s avonds nog een tochtje maken, aan boord eten en uiterlijk 20.00 uur terug zijn in de haven. Daarna slapen we aan boord. Op zaterdagochtend vertrekken we bijtijds rond 9.00 uur. Afhankelijk van wind(richting) en getij bepalen we de route. Met een beetje geluk spotten we zeehonden op droogvallende platen of zien we weer bruinvissen.
Met je bemanning aan boord bepaal je of je ergens een tussenstop maakt of zoveel mogelijk mijlen wil varen. Eind van de middag verzamelen we in een van de mooie havenplaatsjes aan de Oosterschelde, waar we `s avonds kunnen dineren. Na een goede nachtrust aan boord ziet het programma voor zondag er ongeveer hetzelfde uit, maar dan is de eindbestemming thuishaven Bruinisse.
We sluiten het weekend af met een gezamenlijk diner en gaan dan rond 21.00 weer huiswaarts.

Overnachten en bootindeling
Overnachten gebeurt aan boord. Op de First 25.7 is slaapgelegenheid voor 3 personen (vooronder of bank in de kajuit) Op de First 31.7 en de Hanse 315 zijn slaapplaatsen in 2-pers. hutten in het vooronder en onder de kuip en kan iemand op een bank in de kajuit slapen. Hier zullen minimaal 2 personen een hut met tweepersoonsmatras moeten delen.
Mede hierom hebben we dit jaar ervoor gekozen dat voorafgaand aan de inschrijving de bemanningen worden samengesteld. Je hebt zelf voor een groot deel in de hand met wie je dit weekend zeilt!

Aanmelden en inschrijven
Bij aanmelding via de website wordt je op de wachtlijst geplaatst. Daar kun je zien wie zich nog meer hebben aangemeld. Uit deze aanmeldingen of door zeilvrienden te ronselen in de vereniging stel je zelf een bemanning samen.
Wanneer je de bemanning compleet hebt (voorwaarden: allemaal CWO-2 en één persoon als schipper met min. CWO-3 en KVB-2) kun je inschrijven door een berichtje naar Mieke of Jan Willem te sturen. Wij reserveren dan een boot en ieder ontvangt een factuur voor de aanbetaling.
De inschrijving is pas definitief als alle bemanningsleden hebben betaald.
In het overzicht op de website bij aanmeldingen zal ook aangegeven worden welke boten nog beschikbaar zijn.

We hebben op dit moment een optie op 4 jachten tot 20 februari a.s. Dat vraagt plannen en tempo maken, maar dit is ook de enige kans op één adres 4 jachten te kunnen huren.
Aanmeldingen en inschrijvingen na 20 februari zijn dus onder voorbehoud van beschikbaarheid van de jachten. Mis het niet en zorg dat je er op tijd bij bent.

Kosten
Zeiljacht met bijkomende kosten
Per persoon bij 3 personen op een First 25.7 zijn de kosten voor de huur € 200,- en voor de borg € 100,-. Bij inschrijven betaal je € 200,- . De borg betaal je ter plekke aan de verhuurder.
Voor de First 31.7 en de Hanse 315 met 4 personen zijn de kosten voor de huur € 230,- en voor de borg € 125. Bij inschrijven betaal je € 230,- . De borg betaal je ter plekke aan de verhuurder.
Als we de boot gereserveerd hebben dan zitten we vast aan de kosten. Om deze reden kunnen we geen inschrijfgeld restitueren. Je hebt natuurlijk wel de mogelijkheid om een vervangende deelnemer te regelen. Na het weekend wordt de eindafrekening opgemaakt en het verschil met de aanbetaling verrekend d.m.v. een (credit)nota van de penningmeester van de Roei- en Zeilvereniging.

Proviand, lunch diner etc.
De kosten voor eigen levensonderhoud komen voor eigen rekening.
T.z.t. is het handig om zaken over proviand af te stemmen met de bemanning van jouw boot.

Voorbereidingen
Als voorbereiding geven we in februari weer een paar avonden training in Theoretische Kust Navigatie (TKN). Dit is op woensdagavonden op 6, 13, 20 en 27 februari, gelijk met de cursus Vaarbewijs 2, die door Gardi wordt gegeven. Deze avonden zijn het moment om je bemanning samen te stellen of aan te monsteren.
In de week voor het zeilweekend zullen we met de kennis van kustnavigatie en de actuele weersvoorspellingen gezamenlijk een voorlopig vaarplan maken voor het weekend.

Schrijf je in
Heb je zin in een nieuwe uitdaging? Zeilen op stroom, getijde water, een ander en groter type boot? Schrijf je dan snel in via de website!
Er kunnen maximaal 14 mensen mee.

De organisatie is in handen van Mieke Hoogweg en Jan Willem Janse.

No comments yet.

Geef een antwoord