Goudse Wintermijl ergometerwedstrijd

zaterdag 1 februari 2020

Tijd
10:00 tot 13:00 uur
Inschrijfperiode
zaterdag 28 december 2019 t/m vrijdag 31 januari 2020
Locatie
RZVG

Het is alweer bijna tijd voor de 3e editie van de Goudse WinterMijlOp zaterdag 1 februari 2020 zullen we vanaf 10 uur starten met de ergometerwedstrijd.

Voor de compo-roeiers (en andere geïnteresseerden die het aandurven) wordt er gestreden over de Goudse mijl afstand van 1609 meter.

Er is een heren en damesveld en beide velden kennen een categorie onder 45 jaar en 45 jaar of ouder (peildatum 1 februari).

Voor de recreanten en de jeugd wordt gestreden over 500 meter.

 

Naast prijzen per categorie, zullen we het 1609 meter klassement ook opmaken op basis van verrekenfactoren (geslacht, gewicht en leeftijd)

 

Er zullen ergometers in de sociëteit worden geplaatst, zodat er geroeid kan worden met uitzicht op de plassen en onder fanatieke aanmoedigingen van alle toeschouwers. De ergometers worden live uitgelezen zodat de spannende strijd goed te volgen isVolg hoe snel je gaat ten opzichte van de anderen op je eigen scherm of zie op het grote scherm hoe de roeiers het doen!

Een spectaculair nummer dat ook dit jaar weer wordt uitgeschreven is de ergo-estafette. Dit is een estafette over 2000 meter, waarbij een team van 4 roeiers (bestaande uit minimaal 2 vrouwen) gezamenlijk op een ergometer de 2000 meter aflegt. Het team dat de minste tijd nodig heeft om 2000 meter te volbrengen is de winnaar. Het loont de moeite om het wisselen vooraf goed te oefenen.  Stel zelf je team samen en schrijf je snel in!

 

Groeten,

Saskia  den Herder en Pauline Chrisstoffels

Organisatieteam Goudse WinterMijl

 

 

Comments are closed.