Zeeland Zeilweekend 2022-

Na succesvolle edities in 2018 en 2019 en de beperkte versie in 2020 (COVID 19) hopen we ook in 2022 weer een Groot water – Zeilweekend te organiseren .

EEA is geheel afhankelijk van de ontwikkelingen rond Covid 19 . Hou deze site in de gaten voor nieuws 

 

 Programma 2022 is nog niet bekend  

 

Programma  ZOALS VERZEILD IN 2020 staat hieronder 

wat grotere boten, voor 4 tot 6 personen in de haven van Sint-Annaland bij Enjoy Sailing:

Enjoy Sailing, Bavaria 40 Cruiser
Enjoy Sailing, Bavaria 41 Cruiser

Wanneer
Van vrijdagavond  t/m zondagavond  of naar keuze voor de bemanning tot maandagmiddag .

Programma
Aanvang: vrijdagavond rond 17.00 uur in Sint Annaland. Met elkaar eten aan boord en in geval van mooi weer kunnen we ook ‘s avonds al een stukje zeilen. Terug in de haven, relaxte avond en een goede nachtrust.

Zaterdagochtend vertrek rond 9.00 uur. Afhankelijk van wind(richting) en getij bepalen we de route. Lunch aan boord of aan de wal naar eigen keuze bemanning. ‘s Middags varen we naar een van de mooie havenplaatsjes aan de Oosterschelde, waar we ‘s avonds zullen dineren.

Zondag ziet het programma er ongeveer gelijk uit maar dan met eindbestemming thuishaven St. Annaland.
We sluiten het weekend af met een gezamenlijk diner en gaan dan rond 21.00 weer huiswaarts.

(de boothuur loopt tot maandag 13.00 u, dus het zondag programma kan ook anders worden ingevuld.)

Vereisten
Lidmaatschap RZVG; minimaal CWO Kielboot 2 diploma*, WA verzekering, deelname voor eigen risico.
*) per boot kan er ook één persoon met CWO Kielboot 1 mee.

Per Boot stel je zelf je bemanning samen , naar keuze 4, 5 of 6 personen, echter minimaal één persoon met CWO-KB 3 én KVB 2.

Overnachten
We overnachten aan boord. Houd er rekening mee dat de privacy aan boord beperkt is. De boten hebben drie 2-persoonshutten en een slaapplek op de bank in de kajuit. Mede hierom hebben we er ook dit jaar weer voor gekozen, dat voorafgaand aan de inschrijving zelf een bemanning moet worden samengesteld.

Aanmelden en inschrijven
Meld je aan als geïnteresseerde via de Whatsapp groep ‘Oosterschelde 2020’ en stel dan zelf met andere deelnemers/geïnteresseerden een bemanning samen. Als complete bemanning kun je inschrijven voor het weekend in E-Captain.
Met vragen kun je contact opnemen met:

Jan Willem Janse jw.janse@hetnet.nl
Kosten

De kosten verschillen iets per type boot en zijn verder afhankelijk van het aantal bemanningsleden. De kosten voor boothuur, incl. brandstof en havengeld, excl. eten en drinken zullen per persoon ca. €200,– tot €250,– bedragen.

Inschrijving door de ‘basis-bemanning’ van 4 personen via E-captain en met betaling van het inschrijfgeld à €250,– via Ideal.
Indien de bemanning wordt uitgebreid tot 5 of 6 personen regelt de bemanning zelf de verdeling van de kosten. De eindafrekening gebeurt op basis van werkelijk gemaakte kosten; het teveel betaalde wordt gerestitueerd.

Aparte borg voor de boothuur à € 1000,– / boot dient bij aankomst te worden voldaan, bij voorkeur met creditcard. (100 % restitutie indien boot schadevrij retour).

Persoonlijke verzorging, eten en drinken, alles voor eigen rekening.

Voorbereidingen

Als voorbereiding wordt indien mogelijk  een training Klein Vaarbewijs 2 gegeven. Nuttig als je het diploma KVB 2 wilt gaan halen; leuk en leerzaam als je beter voorbereid op getijdenwater als de Oosterschelde wilt gaan varen.

Comments are closed.